NYKSTANTIS KREMZLINIS AUDINYS SĄNARIUOSE

JAV fiziologai nustatė, kad maistinė želatina naudinga profilaktikai ir nykstančio kremzlinio audinio sąnariuose gydymui. 

Bandymais nustatyta - grupei žmonių, besikankinančių skausmais keliuose ir jiems diagnozavus osteoartritą, reguliariai 2 savaites pavartojus želatinos, jiems atsistatė sąnarių judrumas, sutvirtėjo raumenys.

Osteoartritas (Osteoarthritis) - dažniausia pasaulyje sąnarių liga. Tai imuninė liga. Jos metu susidaro būklė, kai senstant sąnarių kremzlės dyla, plonėja, todėl sąnario judesiai tampa skausmingi, sudėtingesni, sąnarys gali patinti. Dažniausiai liga pažeidžia kelio, klubo, stuburo (kaklo ir juosmens), čiurnos sąnarius.

Liaudies medicinos žinovai teigia, kad želatinos milteliai, pagelbės artrito atveju, pasireiškiant skausmams stubure ir sąnariuose. Amino rūgštis ,esanti želatinoje, palaiko sąnarių kremzlinio sluoksnio elastingumą, sulėtina, o kartais sustabdo jo deformaciją.

Vandeninis želatinos užpilas 
Rekomenduojama 2 arbatinius šaukštelius (5 gramai) želatinos miltelių, dar iš vakaro, užpilti 1 stikline virintu, tačiau vėsiu vandeniu ir palikti visai nakčiai išbrinkimui. Ryte atskiesti gerai pašildytu vandeniu arba natūraliomis vaisių sultimis santykiu 1:1 ir patariama išgerti ryte dar nieko nevalgius ir negėrus. Valgyti galima tik po 30 minučių. Vandeninį užpilą galite pasigardinti keletu lašų citrinos sulčių ir šaukšteliu medaus. Gydymas gali užtrukti 3 mėnesius ir ilgiau. Užpilus patariama gerti vienam gydymo kursui - 10 dienų su toliau sekančia 10 dienų pertrauka ir rekomenduojama tęsti tokiu grafiku iki palengvės sąnarių būsena. 

Su pienu - gaunasi paprasta pieniška žele, kuri yra ne tik skanus ir paprastas naminis skanumynas, bet ir yra naudingas organizmui.
Gaminimas: 5 gramai želatinos miltelių (arba du maži šaukšteliai) išmaišomi 2/3 stiklinėje neriebaus pieno. Įdedama 2 valgomieji šaukštai medaus (galima cukraus). Visas turinys išbrinksta maždaug per valandą. Tada reikia kaitinti ant nedidelės ugnies, pastoviai maišant iki ištirps visos želatinos dalelės. Užvirinti nepatariama, nes tada gali nesustingti. Leisti atšalti kambario temperatūroje, o toliau iki pilno sustingimo laikyti šaldytuve.

Turėsite pienišką žele, labai naudingą organizmui ir skanų produktą, tačiau patariama valgyti jį tik 2-3 kartus per savaitę. Sakoma, kad šis patiekalas gydo ligos apimtus sąnarius, padeda sustabdyti iš nosies pasipylusį kraują, pozityviai veikia imuninę sistemą ir sustiprina organizmą, persirgus peršalimo ligomis.
Liaudies gydytojai želatinos užpilais rekomenduoja 10 dienų sąnarių gydymo kursus su 10 dienų pertraukomis. Manoma, kad želatinos užpilų vartojimas pagerina ne tik sąnarių kremzlinio sluoksnio būklę, bet dar gali padėti sutvirtinti plaukų ir nagų struktūrą. 

Rekomenduojamo kompreso su želatina panaudojimo metodika: plataus binto ar medvilninio audinio atraižą gerai pamirkyti karštame vandenyje, nugręžus įberti 1 arbatinį šaukštelį želatinos miltelių tarp perlenkiamų medžiagos klosčių, pasidaryti savotišką „buterbrodą“ ir uždėti ant skaudamo sąnario, apsukti polietileno plėvele, apvynioti vilnoniu šaliku, viską aprišant elastiniu bintu. Patariama kompresus užsidėti kiekvienai nakčiai 7 dienų laikotarpyje.

Perspėjimai 
  • Pradėjus gydymo terapiją želatina - atminkite - sergantys tromboze, tromboflebitu, turintiems padidintą kraujo krešėjimą, o taip pat, diagnozavus šlapimtakių ar tulžies kanalų akmenligę želatino preparatus vartoti su ypatingu atsargumu arba pasinaudoti kitomis gydymo formomis ir preparatais.
  • Vartojant želatinos užpilus, galimas vidurių užkietėjimas, hemorojinių mazgų paūmėjimas, skrandžio ir virškinamojo trakto sutrikimai. Tokiais atvejais rekomenduojama savo meniu paįvairinti lengvai suvirškinamais, žarnyną valančiais ir laisvinančiais produktais, arbatomis.

Komentarai