TŪBĖS LAPAI - ŽAIZDOS, OPOS, DEDERVINĖS, HIPERTONIJA, ATEROSKLEROZĖ, KOSULYS, GRIPAS

Tūbės lapuose yra rotenono, kuris veikia kaip insekticidas. Šviežius tūbės lapus patariama dėti ant žaizdų, opų, furunkulų, o sudžiovintais ir sutrintais į miltelius rekomenduojama apibarstyti bet kokias žaizdas.

Šviežius tūbės lapus išvirintus piene, susuktus į bintą ir patariama uždėti ant nudegimo vietos, opos, auglio, tai prislopins skausmus.

Tūbės lapų nuovirą siūloma naudoti ir išoriškai gydant dedervines, vabzdžių įkandimus, žaizdas, sumušimų mėlynes, nudegimus, odos rožinius uždegimus. Sakoma, kad nuoviras gerai nuslopina skausmą.

Tūbės lapų vonelės gali padėti rachito ir odos alerginio išbėrimo atvejais.

Liaudies medicinoje tūbės lapų nuoviras vartojamas pasireiškus tinimo - pabrinkimo atvejais, šlapimo išsiskyrimo skatinimui, uždegiminio proceso sustabdymui šlapimo pūslėje, atsiradus inkstuose akmenėliams.

Paprastas tūbės lapų užpilas rekomenduojamas gerti sergant hipertonija ir ateroskleroze. 

Labai stiprus lapų užpilas, kaip teigia liaudies medicina, tikrai padės, esant peršalimui su aukšta temperatūra ir kosuliu. 

Liaudies medicinos žinovai teigia, kad tūbės lapų arbata nuo seniausių laikų yra geriausias vaistas kosuliui nuraminti.

Vaikams ir garbaus amžiaus žmonėms rekomenduojama naudoti vietoje vandens pieną: 
30 gramų sudžiovintų ir susmulkintų arba atitinkamas kiekis žalių, taip pat susmulkintų lapų verdama su 470 ml pieno 10 minučių. Patariama gerti po 0,5-0,75 stiklinės 3 kartus dienoje be cukraus ir kitokių saldiklių. Skonis švelnus, truputį lipnus - sakoma, kad dar gerai tinka ir suviduriavus. 

Liaudies medicina teigia, kad tūbės lapų nuoviras arba jos tinktūra kuo puikiausiai susitvarko su bet kokio tipo gripu. Todėl, pagal liaudies mediciną, rekomenduojama prisirinkti tūbių lapų ir gerti kvapnią arbatą profilaktiškai, kad bet kokio gripo epidemija praslinktų be pasekmių. 

Nuoviro paruošimas: 
1 valgomasis šaukštas sudžiovintų ir gerai susmulkintų lapų užpilti stikline verdančio vandens ir pavirinti 2 minutes. Nukelti indą ir palikti ramybėje 30 min. Nufiltravus per trigubą marlės sluoksnį, patariama gerti po1 valgomąjį šaukštą 3 kartus paroje. Išoriškai tokį nuovirą patariama naudoti pūlingų odos ligų gydymui, valant problemines vietas tamponais ir darant trumpalaikius kompresėlius.

Tūbės lapų nuoviras, kaip teigia liaudies medicina, yra geras pagalbininkas cistito atvejais:
-20 gramų susmulkintų lapų, užplikyti stikline verdančio vandens ir pavirinti 1 minutę. Palikti nusistovėjimui 30 min. Nukošus per sietelį patariama gerti po 1 valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną.

Tūbės lapų užpilas rekomenduojamas vartoti turint odos problemų - egzema, diatezė, žvynelinė, dedervinė, furunkuliozė, pūlingi skauduliai. Tinka plauti galvą, norint sustiprinti plaukus.

Komentarai