MASTOPATIJA, MOZOLIAI, HEMATOMOS, SUMUŠIMAI, BRONCHITAS, PAPILOMOS, RIEBALINIAI NAVIKAI, HEMOROJUS, RADIKULITAS, SĄNARIŲ SKAUSMAI, VOTYS - FIKUSAS (lot. Ficus, vok. Feigen)

Fikusas - tai vienas iš naudingų ir nepretenzingų kambarinių augalų. Jis labai gerai patalpose valo orą ir daro teigiamą įtaką gerai savijautai. Labiausiai tinka jį auginti miegamajame, nes turėdamas stiprią energetiką sugeba ja maitinti miegančiuosius. Jo energetika minkšta – ji padeda pašalinti nervingumą, suteikia jaukumo jausmą, padeda gerinti žmonių tarpusavio santykius, sugeria į save neigiamas emocijas. Pagal Ajurvedą, fikusas valo aplinką nuo pykčio, pergyvenimų, nerimo, turi įtakos ramiems ir teisingiems gyvenimo problemų sprendimams.

Fikusasšvaraus kambario oro simbolis. Jis, sugerdamas iš oro nešvarumus, jais tarsi maitinasi. Patariama jį laikyti miegamajame arba virtuvėje. Šis augalas daro sveikesnį namų klimatą, mažindamas kenksmingų cheminių medžiagų kiekį, kurį išskiria tapetai, baldai, plastikas.

Yra senas prietaras - jeigu nesusilaukianti vaikų moteris, nori pastoti - turi pradėti auginti fikusą.

Pagal astrologus - tai Ožiaragio augalas.

Ne visi tikriausiai žino, kad fikusas ko gero gydomosiomis savybėmis nenusileidžia alijošiui. Fikuso lapuose yra medžiagų, kurios turi skausmo mažinančių, priešuždegiminių savybių.
Bronchitas, tracheitas (prikimęs balsas ir lojantis kosulys).

Fikuso lapą palaikyti 3 minutes verdančiame vandenyje, ištepti jį medumi ir uždėti ant krūtinės, uždengus šilta skara. Taip laikyti per naktį.Gerai atlaisvina karkalus, suminkština kosulį.


Papilomos, riebaliniai navikai

Receptas:
Vienas vidutinio dydžio fikuso lapas sumalamas ir užpilamas 50 ml obuolių actu. Laikoma tamsaus stiklo stiklainyje vėsioje tamsioje vietoje 10 dienų. Nufiltruoti per dvigubą marlės sluoksnį. Rekomenduojama sudrėkintą vatos tamponėlį pridėti prie papilomos ir pritvirtinti pleistru. Laikyti ne ilgiau 5-10 minučių, kad nenudeginti odos.

Dar patariama susmulkinti fikuso lapelį ir košelę dėti ant papilomos, uždengti (galima maistine plėvele) ir pritvirtinti. Sakoma, kad po kelerių tokių procedūrų papilomos išnyksta.

Liaudies medicina dar siūlo kitokį papilomų naikinimo būdą: iš fikuso lapo išspausti sultis, pridėti kvietinių miltų kad gautūsi grietinės tirštumo košelė. Su degtuku atsargiai dėti košelę ant papilomos viršaus, šonų, neliečiant odos.

Dar vienas receptas papilomų naikinimui: 
šviežią fikuso lapą ir svogūno galvutę susmulkinti peiliu, sumaišyti juos lygiomis dalimis ir patariama dėti ant papilomų. 

Mastopatija (krūtų dishormoninė hiperplazija)
Fikuso lapą pavirinti verdančiame vandenyje keletą minučių. Sumulkiną fikuso lapą košelę patariama dėti ant probleminių vietų. Procedūrą kartoti iki pagerėjimo.

Vieną fikuso lapą sumalti su mėsmale, pridėti 1 arbatinį šaukštelį medaus ir miltų. Pasidaryti paplotėlius, kuriuos galima būtų uždėti nakčiai ant probleminių vietų. Gerai pritvirtinti. Rekomenduojama savaitę dėti paplotėlius, dvi savaitės pertrauka, po to vėl pakartoti.

Išoriniam naudojimui galima pasidaryti ir fikuso tinktūrą: 2-3 fikuso lapus smulkiai supjaustyti ir užpilti 200 ml geros degtinės. Leisti nusistovėti tamsioje vėsioje vietoje 14 dienų, pastoviai sujudinant, nukošti. Pridėti 1 valgomąjį šaukštą medaus ir vieną kiaušinio trynį. Visą turinį gerai sumaišyti (geriausiai mikserio pagalba) ir laikyti šaldytuve, tačiau ne ilgiau 2 savaites. Gautos masės užtenka dviem savaitėm.
Naudojimas: patariama į delną įsipilti nedaug paruoštos tinktūros ir minkštais judesiais daryti įtrynimus virš tos vietos, kur jaučiamas krūties liaukų sukietėjimas. Po įtrynimo, uždėti šiltą audinį, užfiksuoti jį ir ant viršaus apsivilkti šiltą drabužį. 

Hemarojus
Ledinės žvakutės: paimti pieštuką, apsukti jį iki pusės folija, nuimti foliją nuo pieštuko ir užsukti vieną gautos formos galą. Žvakutei talpa paruošta.

Kelis fikuso lapus sumalti mėsmale. Išspausti sultis.Paimti švarų virintą vandenį ir sumaišyti su gautomis sultimis - 2 dalys vandens ir 1 dalis sulčių. Gerai išmaišyti ir supilti turinį į paruoštas folijos talpas. Sudėti į puodelį ar stiklinę ir šaldiklyje sušaldyti.

Kaip naudoti žvakutes: prieš pat naudojimą, sušalusią žvakutę su folija trumpam patalpinti į šiltą vandenį - taip lengviau nusiims folija. Svarbu: kad žvakutės galas nebūtų aštrus. Pirmąsias kelias dienas (3-4) žvakutės įvedimas bus gana skausmingas. Pirmą dieną žvakutę patariama palaikyti 10 sekundžių, o su sekančiais kartais patariama ilginti žvakutės buvimo laiką. Rekomenduojama taip gydyti hemorojų ne trumpiau kaip 8-10 dienų.

Fikuso sultys: šviežiai išspaustomis sultimis rekomenduojama sumirkyti kvadratinį binto gabalą, susukti jį vamzdeliu ir atsargiai įdėti visai nakčiai (pritvirtinti jį prie ilgesnio binto - paliekant išorėje). Kartoti šia procedūrą patariama 10 dienų.

Radikulitas, osteochondrozė, artritas
Tinktūros paruošimas: 1 vidutinio dydžio fikuso lapą sumalti mėsmale, užpilti 100 ml geros degtinės ir leisti nusistovėti tamsioje vėsioje vietoje 14 dienų. Nukošti ir tamsaus stiklo inde laikyti paruoštą tinktūrą šaldytuve.

Rekomenduojama prieš miegą pasidaryti vidutiniško šiltumo vonią (39 laipsnių) su virtuvine druska ( 200g pilnai voniai vandens). Po vonios procedūrų patariama ištrinti skaudamas vietas pašildyta fikuso tinktūra (reikiamą kiekį tinktūros pašildžius po karšto vandens srove). Įtrintą vietą apsukti vilnoniu šaliku. Rekomenduojamas gydymosi kursas – 10 dienų.

100 g sumaltų fikuso lapų sumaišyti su 100 g naminio sviesto. Dėti į orkaitę kaitinimui nelabai aukštoje temperatūroje 2 valandoms. Gautą turinį nukošti, nuspausti. Patariama gauta mase trinti skaudamus sąnarius.

Jeigu kankina dideli sąnarių skausmai
Patariama dėti ant skaudamos vietos fikuso lapą. Laikyti rekomenduojama 2 valandas, po to 2 valandos - poilsis. Toliau kartojam- nereikėtų nutraukti ir naktį - liaudies medicina teigia, kad tai gana efektingas skausmų sumažinimas.

Patariama paimti 2 fikuso lapus, sumaigyti ir dėti ant skaudamų sąnarių. Gerai pritvirtint ir galima vaikščioti. Vakare nuplauti vietas, kur buvo pridėtas kompresas. Ryte rekomenduojama kartoti procedūrą. Pagerėjimas, pagal liaudies medicinos žinovus, bus jau po savaitės. 

Receptas skaudantiems sąnariams:
9 procentų actas, susmulkintas fikuso lapas, 5 aitrieji pipirai - susmulkinti. Viską leisti susistovėti 7 dienas tamsioje vėsioje vietoje. Nukošti. Rekomenduojama įtrynimams ir kompresams.



Geliantis sąnarių skausmas
1 susmulkintas fikuso lapas užpilamas stipriu vandens ir druskos ištirpintu mišiniu.

Palaikoma prisitraukimui. Šitame šiltame skystyje suvilgyti drobės gabaliuką, išmuiluoti jį ūkiniu muilu ir patariama nakčiai dėti kompresą ant geliančių sąnarių. Ant viršaus uždėti celofaną ir gerai šiltai apsukti šiltu audiniu. Liaudies medicinos žinovai teigia, kad po 1-2 procedūrų skausmas atlėgsta.

Fikuso lapas ir česnakas skaudantiems sąnariams
Fikuso lapą sulamdyti iki pasirodys sultys, česnaką sutarkuoti - viską sumaišyti. Dedame į medvilninį medžiagos gabalą ir tokiu tamponu rekomenduojama įtrinti skaudamas vietas nakčiai. Ryte nuplauti. Patariama taip daryti 5 dienas, po to 3 dienų pertrauka ir vėl kartoti įtrynimus 5 dienas.

Puse litro indą užpildyti fikuso ir akacijos susmulkintais lapais. Užpilti stikline geros degtinės ir mėnesiui užkasti į žemę. Nukošti. Rekomenduojama įtrynimams skaudantiems sąnariams.

Kelėnų skausmai
Atsiradus stipriems kelėnų skausmams rekomenduojama paimti 1 fikuso lapą, jį susmulkinti, pridėti po 1 valgomąjį šaukštą vandens ir aliejaus. Gerai išmaišyti ir patariama nakčiai dėti šito mišinio kompresą. Rekomenduojama 10 procedūrų, tačiau skausmo palengvėjimas gali ateiti ir po 3 kartų.

1 fikuso lapą susmulkinti, sumaišyti lygiomis dalimis su skystomis garstyčiomis, druska ir soda. Šituo gerai sumaišytu mišiniu rekomenduojama ištepti skaudamą vietą, uždėti kompresinį popierių arba politeleno plėvelę, vatą ir užfiksavus kompresą palikti nakčiai. Patariama taip daryti 4 kartus, bet jei reikia - galima ir ilgiau. Ryte kompreso vietą nuplauti.

Skaudantiems kelėnams gali padėti fikuso lapai ir kaštonų žiedai - lygiomis dalimis - užpilti gera degtine (ne mažiau 50 laipsnių). Leisti nusistovėti tamsioje vėsioje vietoje 14 dienų, nukošti.

Naudojimas: rekomenduojama ryte sumirkyti rankšluostėlį šioje tinktūroje, gerai juo apsukti skaudamą virtą ir vaikščioti visą dieną. Nakčiai patariama procedūrą pakartoti.

Šitokie kompresai patariami ir esant pusiaujo skausmams.

Stiprūs rankų ir kojų sąnarių skausmai
Fikuso lapą susmulkinti, pridėti 1valgomąjį šaukštą tarkuoto krieno, pusantro valgomojo šaukšto sutarkuotos bulvės. Viską gerai išmaišyti ir sudėti į sandariai uždaromą stiklinį indą.

Gautą masę patariama dėti ant skaudamų vietų 0,5 cm sluoksniu. Pridengiame vata, politeleno plėvele ir audiniu. Rekomenduojama mišinį palaikyti 40 minučių, nuėmus nuplauti ir patepti kompreso vietą vazelinu.

Kaklo osteochondrozė 
Susmulkinti 1 fikuso lapą, pridėti po 1 valgomąjį šaukštą medaus ir druskos, gerai sumaišyti. Dėti ant keturgubai sulenktos marlės ir rekomenduojama uždėti kompresą iš nugaros pusės stuburo kaklo slankstelių vietoje. Ant viršaus uždėti kompresinį popierių ir apsukti šilta skara ar šiltu audiniu.

Radikulitas
1 fikuso lapą sugrūsti, užpilti ant jo 1 valgomąjį šaukštą degtinės, leisti prisitraukti 2-3 valandas ir patariama dėti ant skaudamos vietos, pritvirtinti. Keitimus rekomenduojama daryti kas 4-6 valandas. 

Sakoma, kad šis būdas padeda ir skaudantiems sąnariams.

Sudžiovinti fikuso lapai sumalami kavamale. 20 gramų sumalto fikuso lapų užpilama 400 ml geros degtinės, leisti prisitraukti tamsioje vėsioje vietoje 10 dienų. Šia tinktūra rekomenduojama daryti įtrynimus ir kompresams.

Sumaišyti fikuso lapų tinktūrą,medų, saulėgrąžų aliejų (lygiomis dalimis). Šitą masę uždėti ant garstyčių pleistro ir patariama dėti ant skaudamos vietos.

Votys
Sakoma, kad keptas svogūnas per naktį nuima uždegimą ir ištraukia pūlius. Panašiai veikia ir fikuso lapas. 

Fikuso lapą įdėti į verdantį vandenį iki suminkštėjimo. Ant jo dedama kito sumalto fikuso lapo košelė. Kada košelė truputį apšyla, o lapas atšąla, rekomenduojama dėti ant furunkulo ir užfiksuoti raiščiu. Teigiama, kad ryte paraudimas ir skausmas išnyksta, o sekančią naktį fikuso lapas ištraukia ir pūlius.

Hematomos, sumušimai
Fikuso sultys, kaip teigia liaudies medicina, susiurbia hematomas, atsiradusias nuo sumušimo.

Fikuso lapą sumalti su mėsmale, košelę užpilti 1 stikline verdančio vandens ir pavirinti 3-5 minutes. Atvėsinti, supilti į ledo formeles ir užsišaldyti. Ir naudoti šiuos ledo kubelius hematomų ir mėlynių gydymui.

Mozoliai
Skausmingų nuospaudų gydymui:fikuso lapą sumalti su mėsmale ir atskiesti 70 procentų actu iki grietinės konsistencijos. Gautą masę rekomenduojama uždėti ant keturgubai sulenkto binto gabaliuko ir dėti ant nuospaudos, pritvirtinti pleistru. Po paros patariama nuimti ir suminkštėjusį mozolį atsargiai pašalinti. Jeigu iš pirmo karto nepavyko pašalinti, rekomenduojama pakartoti procedūrą.

Komentarai