GRYBAS PONIABUDĖ - PATARIMAI KAIP JĄ NAUDOTI

Gydantis poniabude nereikia tikėtis momentinio pasveikimo. Šis grybas veikia lėtai ir užtikrintai, o rezultatas pasiekiams po 2-3 mėnesių naudojimo. Taip, kad jeigu nusprendėte gydytis poniabude, siūloma apsišarvuoti kantrybe ir nepraleidžiant nei dienos gydytis ne mažiau 3 mėnesius.

Poniabudė turi savybę sustabdyti vystimąsi bet kokių auglių, pradedant riebaliniu naviku ir baigiant onkologiniu augliu. Poniabudę patariama naudoti sergant radikulitu, hipertonija, stuburo tarpslanksteline išvarža, skrandžio opa, ji padeda pašalinti sąnarių ir širdies skausmus, cistas ir žarnyno uždegimus.

Liaudies medicina poniabudę rekomenduoja sergant nevaisingumu, impotencija, onkologinių susirgimų atvejais, grybelinių infekcijų gydymui, pabrinkimams, podagra, hipertonija, cukralige, gastrito, skrandžio opos, kolito, skydliaukės, kepenų ir inkstų, kasos, skrandžio - virškinamojo trakto ligų, visos šlapimo susidarymo ir šalinimo sistemos sutrikimų.

Kaip teigia liaudies medicina poniabudė gana efektinga gydant piktybinius ir nepiktybinius auglius, taip pat gimdos miomas, fibromas, prostatos adenomą, skydliaukės vėžinius darinius.

Tinktūra geriama prieš valgį, 2-3 kartus dienoje. 
Pasigaminti poniabudės tinktūrą reikėtų: grybo kiaušinius nuvalyti nuo šiukšlių šepetėliu,supjaustyti grybą į 4 dalis, sudėti į indą ir iki viršaus užpilti gera degtine (2 litrams degtinės reikia 500 gramų poniabudės grybo). Uždaryti indą plastikiniu dangteliu ir užkasti į žemę 1 metrą. Laikyti 1 mėnesį. Jei nėra tokios galimybės, tada reikėtų padėti indą tamsioje, gana pastoviai vėsioje vietoje (galima gana šaltame rūsyje). Laikyti 2 mėnesius. 
Visą laiką tinktūrą, supiltą į tamsaus stiklo indą (stikainį galima apvynioti folija) ir laikyti tik šaldytuve. Jokiu būdu esančių grybų tinktūroje nenukošti. Kuo ilgiau jie bus kartu tuo veiksmingesnė tinktūra.
Tinktūrą patariama gerti su atsargumu, įvertinant ligonio ligos pobūdį ir savijautą, nes šis grybas turi labai staigų ir stiprų poveikį blogoms suvėžėjusioms ląstelėms iš karto, o tai gali sukelti stiprius skausmus.
Pirmąsias dienas pradėkite nuo 1 arbatinio šaukštelio, palaipsniui didinat kiekį iki 1 valgomojo šaukšto, o vėliau ir iki 2-3 valgomųjų šaukštų per dieną. 

Imuninės organizmo sistemos prieš vėžį suaktyvinimas, iššaukia žmogaus organizme perforino gamybą, kuris neleidžia daugintis vėžinėms ląstelėms ir joms formuotis į auglį.

Sergant bronchitu, angina, karštlige, otitu, kosulio ir slogos nuslopinimui, cistito ir konjuktyvito gydymui rekomenduojama gerti poniabudės tinktūrą po 1 arbatinį šaukštelį 1-2 savaičių laikotarpyje 2 kartus per dieną. Padidinto kraujospūdžio mažinimui (hipertonija) taip pat patariama gerti 1 arbatinį šaukštelį tinktūros 2 kartus dienoje.

Gripuojant, sloguojant poniabudės tinktūra suvilgoma nosies išorinė dalis, haimorinės ermės šalia jos ir kaktoje virš antakių. 

Spiritinė poniabudės tinktūra gali pagelbėti pasireiškus skausmams pilve, skrandyje arba nustačius jame opą, gastritui - bet kokio pobūdžio, sutrikus inkstų veiklai ir jaučiant jų skausmus, podagros ar poliartrito atvejais. 1 mėnesio bėgyje vartokite po 1 arbatinį šaukštelį tinktūros 2 kartus per dieną. 

Reguliarūs skaudančių sąnarių įtrynimai tinktūra nakčiai gali padėti išsivaduoti nuo šito skausmo.

Gimdos kaklelio erozijai išgydyti patariama pasinaudoti vatos tamponais, suvilgytais poniabudės tinktūroje atskiestoje šiltu ramunėlių užpilu santykiu 1:2 (1 dalis tinktūros su 2 dalimis ramunėlių arbatos). Teigiama, kad tai tinka ir makšties praplovimams ir mažoms klizmoms hemorojui gydyti.

Mastopatijos gydymui patariama tinktūrą gerti po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną visą mėnesį.

Poniabudės tinktūra sudrėkintais pavilgais gydoma: varikozinis venų išsiplėtimas, sąnarių ligos, egzema, psoriazė, sarkoma, trofinės opos, atsiradusios pragulos, bet kokių gyvūnų ir vabzdžių įkandimo vietos ir neužgyjančios odos žaizdos ir opos. Mikroklizmos, atskiedus kitų gydomųjų žolelių užpilu, rekomenduojama naudoti hemorojaus ir prostatos adenomos gydymui, o tamponai, sumirkyti poniabudžių tinktūroje atskiestoje vaistingų žolelių užpilu, įdedami į moters vaginą, apsireiškus gimdos kaklelio erozijai. 

Poniabudės tinktūra gydantis gerklės, trachėjos, stemplės, buros ertmės ir skrandžio, žarnyno vėžį, prieš 30 minučių iki valgio išgeriamas 1 valgomasis šaukštas tinktūros, o po kiekvieno pavalgymo, išsiimkite iš indo su tinktūra gabalėlį poniabudės ir užkišus už žando, jeigu nedideli - tai už abiejų, laikykite visą dieną.Taip bus apsaugomi toliau vėžio pažeisti organai nuo maisto likučių rūgimo bakterijų.

Poniabudės tinktūrą rekomenduojama naudoti visiems, nelaukiant susirgimo. Jinai stiprina imunitetą, padeda išvengti peršalimo ligų ir yra gera priemonė onkologinių susirgimų profilaktikai.

Jeigu yra nepakantumas alkoholiui, galima pasidaryti poniabudę su aliejumi arba vandeniu.

Aliejinis poniabudės pasigaminimo būdas:
Imama 5 gramai poniabudės miltelių ir užpilama vandens vonialėje pašildytu iki 37 laipsnių aliejumi – patariama naudoti linų arba alyvuogių aliejų. Išmaišyti ir padėti 5 dienom į šaldytuvą. Naudoti nenukoštą.

Poniabudė su vandeniu:
5 gramus poniabudės miltelių užpilti 200 ml šiltu virintu vandeniu.Leisti nusistovėti 8 valandas. Rekomenduojama gerti po 1/3 stiklinės gauto turinio 3 kartus per dieną 20 minučių prieš valgį. Kiekvieną kartą prieš vartojimą indą pateliuskuokite, kad nuosėdos tolygiau pasiskirstytų. Laikyti šaldytuve.

Poniabudė su medumi:
Švariai nuplautus poniabudės grybukus (kiaušinio formos) sumalti su mėsmale arba su blenderiu. Gautą masę lygiomis dalimis sumaišyti su skystu medumi. Patariama naudoti po 1 valgomąjį šaukštą 2-3 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį. Laikyti šaldytuve.



Poniabudės naudojimas išoriškai (odos vėžys, žvynelinė, nudegimai, nušalimai, varikozinis venų uždegimas, hemarojus radikulitas, reumatizmas, podagra ir t.t.): tinktūrą patariama gerti po 1 arbatinį šaukštelį ryte ir vakare, kartu naudojant poniabudės tinktūrą kompresėliams, įtrynimams.

Receptas odos vėžio atveju, opų susidarymas, psoriazė:
Rekomenduojama paimti 100 gramų šviežios (arba 10 gramų poniabudės miltelių) ir užpilti 200 ml spirito. Leisti nusistovėti tamsioje, gana vėsioje vietoje 2 savaites. Pageidautina leisti nusistovėti ilgiau (kuo ilgiau, tuo efektyviau). Patariama naudoti nefiltruotą tinktūrą pavilgams, uždedant ant pažeistos odos vietų ar opų 2 kartus dienoje. 

Alerginiai išbėrimai: 
Manoma, kad su poniabudės žele (drebučiai) per 3 dienas galima išsivaduoti nuo odos alerginių išbėrimų. Opas ant kūno 2 kartus dienoje darykite tik pavilgais su žele, bet ne kompresais. Sakoma, kad odos būklė pagerėja jau po 3 dienų tepimo poniabudės drebučiais.

Žele, kuria užpildyta poniabudės vidinė dalis, dedama kaip pavilgas arba aprišama (priklijuojama pleistru) kaip kompresas ant inkštirų apimtos odos, ilgai negyjančių žaizdų ir įtrūkimų, pragulų pažeistų ar gangrenos apimtų kūno dalių, pasireiškus grybeliui ant rankų ir kojų. Peršalus uždedamos supjaustytos poniabudės riekelės ant kaklo ir krūtinės. 

Tarp kitko, poniabudės skatina plaukų intensyvų augimą.

Suviduriavus, pasigavus dizenteriją, apsinuodijus maistu patariama suvalgyti gabalėlį duonos pamirkytos poniabudės tinktūroje arba turėdami šviežią poniabudę, užsitepkite ant duonos jos žele.

Nuo birželio pabaigos iki spalio mėnesio rekomenduojama valgyti tik šviežiai surinktas poniabudes. Per dieną pakanka 2 vištos kiaušinio dydžio poniabudžių, galite pridėti truputėlį grietinės. Šviežios poniabudės veiksmingos ne tik turintiems onkologinių problemų, bet ir nuostabi sąjungininkė organizmui profilaktikoje prieš šiuos susirgimus ir visą eilę kitų ligų. Surinktas poniabudės šaldytuve rekomenduojama laikyti ne ilgiau 5-7 dienų (perpjovus per puse poniabudę). Neperpjauta ji išaugina kotą su dvokiančia kepurėle. 

Perpjautas per puse poniabudes galima susidžiovinti tik 30 laipsnių temperatūroje.

Onkologinių susirgimų prevencijai, rekomenduojama gerti poniabudės tinktūrą arba užpilą 30 dienų bent 1-2 kartus metuose.

Piktybinių ir nepiktybinių auglių gydymui tinka tik brendimo fazėje esančios poniabudės. Tačiau išaugus iš poniabudės kiaušinio kotui su kepurėle, tokios poniabudės vėžinių darinių gydymui nebetinka. Jeigu problema – hemorojus, tada jas galima rinkti, paliekant miške kotą su žalios spalvos, dvokiančia kepurėle. Tuomet pernokusį grybą perpjaunate, susidžiovinate tiksliai 30 laipsnių temperatūroje ir sudžiūvusias dalis galima pridėti ant hemorojinių mazgelių ar tiesiosios žarnos įplyšimo vietos, dar tinka ir ilgai negyjančių žaizdų gydymui, tik prieš tai reikia palaikyti degtinėje, kad suminkštėtų.

Liaudies medicina teigia, kad poniabudė visiškai neturi pašalinio poveikio žmogaus organizmui, bet jų vartojime atsargumas visuomet reikalingas.

Nerekomenduojama nėštumo laikotarpiu ir vaikams iki 5 metų. Dar vienas svarbus momentas vartojant poniabudę, ji laikoma labai stipriu afrodizijaku (stimuliatoriumi), o tai reiškia tam tikrus apribojimus jos naudojime. Pavyzdžiui, nuo perdozavimo gali vyrams prasidėti plaukų šaknelių žūtis, o tai jau nuplikimo požymiai.

Labai plačiai liaudies medicinoje naudojama sudžiovintos poniabudės ir jų milteliai. Jų pagrindu taip pat ruošiamos tinktūros. Kepenų, kasos, inkstų ligų, o taip pat ir onkologinių auglių gydymui tinka naudojimui kaip ir iš šviežių poniabudžių. Gydomosios savybės tokių tinktūrų vienodos. 
Receptas: 15 gramų sudžiovintų poniabudžių miltelių, užpylus 1 litru geros degtinės arba KAGOR markės vynu, laikoma tamsioje, vėsioje vietoje 2 mėnesius (geriausiai - šaldytuve). Tinktūrą rekomenduojma gerti nefiltruotą (prieš vartojimą indą sujudinti) po 1 valgomąjį šaukštą, 2-3 kartus dienoje, likus 30 minučių iki valgymo pradžios. Vartoti rekomenduojama kol pasveiksite.

Vartojamas ir vandeninis poniabudžių miltelių užpilas (0,5 -0,7 gramo miltelių) užpilti 1 stikline šiltu, virintu vandeniu ir po 24 valandų visos dienos eigoje patariama pamažu išgurkšnoti nefiltruotą užpilą, prieš geriant-pamaišyti. 

Atminkite – poniabudės perpjaunamos ir džiovinamos prie griežtai nustatytos 30 laipsnių temperatūros, siekiant išsaugoti jų vaistingąsias savybes.

Aštraus chroniško bronchito ir užsitęsusio kosulio atvejais rekomenduojama poniabudės milteliai. 

Receptas: 1 arbatinį šaukštelį poniabudės miltelių užpilti 1 stikline šiltu, tačiau atvirintu pienu ir po 15 minučių patariama išgerti visą stiklinės turinį nevalgius rytais ir pakartoti vakarais. Jeigu netinka pienas, užsipilkite stiklinėje 1 arbatinį šaukštelį poniabudės miltelių tiktai šilta arbata, pasiruoštos iš liepžiedžių arba aviečių lapų, šalpusnio lapų, raudonėlio žolės ir po 15 minučių patariama viską išgerti. Naudoti šiltą.

Liaudies medicina teigia, kad poniabudė padeda moterims klimakso atvejais. Naudojimas poniabudės tinktūros ar miltelių padeda išvengti daugumos klimakso keliamų nepatogumų.

PONIABUDĖ-Birute M. birute.martisiene@gmail.com

Komentarai

  1. Aciu labai bandysime rinksime sesei deognastavo sarkoma gimdos!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man geriat rytą šaukštą ir šaukštelį medaus sukelia baisiausiai rūgštį muo galiu pakeisti

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą