KOSULYS


Sutarkuoti 100g krienų, įpilti pusę stiklinės vandens, gerai išmaišyti, palaikyti pusę valandos uždengtame inde. Paskui išspausti atsiradusias sultis, į jas pridėti 100g medaus, išmaišyti. Sirupą reikia gerti tris kartus per dieną po šaukštą. 

Kopūsto lapą pamerkite 1-2 min. į verdantį vandenį, po to aptepkite jį medumi ir uždėkite ant krūtinės (kai kosulys stiprus, dar vieną kopūsto lapą uždėkite ant nugaros). Aptempti sportiniai marškinėliai gerai išlaikys kopūsto lapus visą naktį. O ryte iš jų beveik nieko neliks. Kartu su medumi kopūsto lapas skverbiasi į odą gydydamas nuo peršalimo. 3-5 naktys - ir kosulio lyg nebūta.

Jei mėgstate razinas, jos padės jums nustoti kosėti: 3 valgomuosius šaukštus nuplautų razinų supilkite į keptuvę ir sumaišykite su tokiu pat kiekiu cukraus. Truputį apkepinus įpilkite 50 ml degtinės ir labai gerai išmaišykite. Vartokite po 1 desertinį šaukštą 3 kart per dieną.

Jei naktį vargina stiprus kosulys, patartina nuryti gurkšnelį obuolių actu parūgštinto ir medumi pasaldinto vandens.

Ant pagalvės užlašinkite keletą lašiukų obuolių acto (jo garai ramins sudirgintus kvėpavimo takus);

Sveika giliai pakvėpuoti obuolių actu parūgštinto karšto vandens garais.

Kosulio gydymas: juodajame ridike išpjaukite duobutę, įdėkite medaus ir palikite, kol medus ištirps. Gauto sirupo gerkite po 1 šaukštelį 3-4 kartus per dieną prieš valgį ir prieš miegą.

Gerai sumaišyti 100 ml ką tik išspaustų citrinų sulčių ir 100 ml alyvų aliejaus. Gerti kas valandą po vieną arbatinį šaukštelį. Gali trumpam padeginti gerklę.

Sergant plaučių uždegimu arba bronchitu, kai išsiskiria daug gleivių, rekomenduojama išvirti 100 gramų pupų kartu su 10 skiltelių česnako ir suvalgyti per vieną dieną, padalijus į dvi porcijas. 

Sergant bronchitu, veiksmingai padeda tokia priemonė:
reikia lygiomis dalimis sumaišyti konjaką ir ką tik užvirusį pieną. Gerti tris kartus per dieną po du valgomuosius šaukštus, likus pusvalandžiui iki valgio. Išgėrus šių vaistų, patariama pagulėti lovoje. Vaistus vartoti tol, kol ligonis visiškai išgis.

Du valgomieji šaukštai linų sėmenų užpilami 0,5 stiklinės verdančio vandens,3-5 min pavirinama ant silpnos ugnies, 10 min.. Palaukiama, 5 min paplakama, perkošiama, ir vartojama 1 valgomą šaukštą 3-4 kartus per dieną, 15-20 min prieš valgį.

Sutrinti smulkiai keletą česnako skiltelių. Prieš miegą košele ištepti kojų padus ir apmauti vilnones kojines.
Paprasta ir patikima priemonė nuo peršalimo
Naudojama prie peršalimo .įpatingai naudingas tik prasidėjus peršalimui. Kada dar neturite temperatūros, bet jaučiate kad kažkur jus perpūtė. Pradeda skaudėti galvą, čiaudite, šniurkščiojate nosimi.
Gydymui reikalingas česnakas arba svogūnas. Galima naudoti ir kvapiąją palergoniją(jeronimą- prieš naudojant reikia truputį sutrinti tarp pirštų). Aišku geriausia česnakas- jo visada yra namuose.
Svogūno ir jeronimo paruošimo technologija ta pati. (Nors jeronimą galima truputį patrynus tarp pirštų tiesiog be binto dėti į ausį- nesusmulkintą, o susuktą lapelį- ir dėti tol, kol išėmus iš ausies jeronimo lapelis nebebus parudavęs, o tiesiog žalsvas).
Imame vidutinio dydžio česnako skiltelę ir supjaustome į labai smulkius gabalėlius- kaip ryžio grūdeliai. Tarkuoti ar išspausti nereikia- nebus iš to naudos. Supjaustytą česnaką padaliname į dvi dalis.
Imame bintą arba marlę .Galima panaudoti netgi popierinę servetėlę- bet geriau marlę.
Iškerpame du lygius stačiakampius-10x15 centimetrų. Kiekvieną stačiakampį sulenkiame per pusę ir ant viršaus užbarstome supjaustytą česnaką. Po to susukame abu bintus atskirai ir įdedame į kiekvieną ausį. Viskas.
Po kurio laiko jūs pajusite česnako kvapą, kuris pateko iš ausų .Viskas tvarkoje- taip ir turi būti. Laikyti šiuos tamponus galima iki puse valandos. Šitą procedūra daryti geriau prieš miegą, kadangi po procedūros nepatartina eiti į lauką. 
Esmė ta, kad česnako antimikrobinis gydantis poveikis gerai dezinfekuoja visą nosiaryklės sritį. Ir ryte jūs atsibusite be mikrobų- sveiki ir stiprūs.

Komentarai