PRIESKONIAI GYDO

Imbieras 
Imbiero šaknis - puiki, organizmą sušildanti priemonė. Ji suaktyvina kraujotaką ir „žadina“ imunitetą, padeda atsikosėti, pašalina gerklės skausmą. 
Vartojimo būdas 
Į arbatinuką įdėti sutarkuotos imbiero šaknies ir žaliosios arbatos žiupsnelį. Palaikyti 20 min. Į šiltą gėrimą įdėti skiltelę citrinos ir 1 arbatinį šaukštelį medaus.

Gvazdikėliai
Gvazdikėlių pumpurai turi medžiagų, kurios „užmuša“ bakterijas. Dėlto šis prieskonis gera priemonė nuo anginos. Gvazdikėliai padeda sumažinti temperatūrą, nes turi ir prakaitą varantį poveikį.
Vartojimo būdas
Į stiklinę pieno įmesti 5-6 džiovintus gvazdikėlių pumpurus ir pavirinti. Šiltą nuovirą gerti mažais gurkšneliais.

Garstyčios
Sušalus lauke, atšildo ir tonusą suteikia garstyčių vonelės.
Vartojimo būdas
Į vonelę pripiltame 39 laipsnių temperatūros vandenyje ištirpinti 150 gr. garstyčių miltelių. Pamerktas į vonelę kojas apdengti šiltu apklotu. Pasėdėti 10-15 min.

Kardamonas
Pelengvina kosulį ir slogą, pašalina nuovargį ir stiprina imunitetą.
Vartojimo būdas
Į stiklinę pieno įmesti žiupsnelį kardamono ir pavirinti. Šiltą gėrimą paskaninti 1 arbatiniu šaukšteliu medaus. Gerti mažais gurkšneliais prieš miegą.

Kurkuma (ciberžolė)
„Saulėtasis“ prieskonis pasižymi antibakterinėmis savybėmis. Padeda sergant bronchitu: valo bronchus nuo gleivės ir sunaikina negalavimo kaltininkus, pašalina sausą ir su skrepliais kosulį, palengvina gerklės skausmą sergant angina.
Vartojimo būdas
1 arbatinis šaukšelis kurkumos ištirpinamas 1 stiklinėje pieno ir užvirinamas. Truputį atvėsinti ir išgerti.

Cinamonas
Šis prieskonis - nepakeičiama profilaktinė priemonė nuo gripo ir peršalimo. Aromatinės cinamono lazdelės - stiprūs gamtiniai imuniteto stimuliatoriai. Be to, palengvina kosulį su skrepliais.
Vartojimo būdas
Dvi dalis raudonojo vyno sumaišykite su viena dalimi vandens. Įmeskite apelsino skilteles, pagal skonį pridėkite cinamono lazdelių ir gvazdikėlių. Užvirinkite. Cinamonu ir gvazdikėliais pagardintas gėrimas greitai sušildo ir pastiprina imunitetą.
Beje, vietoj raudonojo vyno galima vartoti vynuogių sultis. Tuomet pasigaminamas nealkoholinis gėrimas. Profilaktikos dėlei žiupsnelį malto cinamono reikėtų rytais įberti į kavą.

Komentarai