PYKINIMAS


Jei pradėjo pykinti, stiklinėje šilto vandens išmaišykite ketvirtadalį šaukštelio imbiero miltelių ir išgerkite. Geriau pasijusite jau po 15 minučių. 

Jei pykina ar pradėjote vemti, išgerkite šviežių bulvių sulčių. 

Nustos pykinti, jei gersite raudonųjų serbentų sulčių. 

Gydykitės plikojo saldymedžio šaknų antpilu: 1 šaukštelį susmulkintų plikojo saldymedžio šaknų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, įstatykite į verdančio vandens vonelę ir pakaitinkite 20 minučių, palikite atvėsti, po to nukoškite. Gerkite po 1 šaukštą 3-4 kartus per dieną prieš valgį. 

Jei apsinuodijote, gerkite anglies tablečių. Patariama išgerti po 3-5 tabletes 3 kartus per dieną pusę valandos prieš valgį. Šio gydymosi metu būtina išgerti apie 2 litrus skysčio ir nevalgyti sūraus, rūkyto ir riebaus maisto. 

- Jeigu jaučiamas pykinimas, išgerkite mėtos lašų su granato sultimis (pastarąsias būtina atskiesti virintu vandeniu, nes grynos granatų sultys ardo dantų emalį.

Dar viena pykinimo priežastis – trūksta vitamino B.Gydytojas gali prirašyti vitamino B6 ir , kaip rodo praktika, realiai padeda nuo pykinimo.

Egzistuoja dar ir tokia mokslinė versija, kad pykinimas – tai organizmo apsauginė reakcija. Tokiu būdu organizmas saugo mažylį nuo visokių nuodų ir mikroorganizmų, kaip ir paduoda ženklą_“ šito negalima“ arba „šito nereikia“. O vėmimas šiuo atveju, tai procesas kuris pašalina iš organizmo produktus, kurie gali pakenkti vaisiui.

Reikia stengtis kuo daugiau gerti- ne mažiau 2 litrus vandens, tačiau po truputį kiekvieną kartą.

Prie pykinimo gali padėti mėta, imbieras ir citrina.

Citrinos sultis išspausti ir atskiedus su vandeniu gerti.,Nereikia gerti grynų.

Paprastai gydytojai sako kad tai rodo sveiką nėštumą.

Naminės priemonės:
Pykinant ir esant vėmimui rekomenduojama valgyti dažnai ir po truputį. Ryte gerti tik vandenį su citrinos sultimis arba truputį jas pasaldinti , valgyti džiūvėsėlį.

Patikrinta priemonė esant pykinimui yra žalioji arbata.

Sutarkuoti imbiero ir dėti į maistą.

Prieš kiekvieną valgymą gerti 0,25-0,5 valgomo šaukšto bulvių sulčių.

Stiklinėje vandens ištirpinti arbatinį šaukštelį sodos. Gerti esant pykinimui.

Į degtinę įdėti druskos, gerai išmaišyti ir išgerti. Užgerti apelsinų sultimis(natūraliai išspaustomis).

1 valgomąjį šaukštą mėtos užpilti 1 stikline verdančio vandens.Leisti prisitraukti 2 valandas.Gerti po valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną.

4 šaukštelius džiovintos melisos užpilti 1 stikline verdančio vandens.Leisti nusistovėti kelias valandas. Gerti prieš valgį po ½ stiklinės.

1 valg šaukštą (nubrauktą ) rasakilos užpilti 250 ml vandens, užvirinti, iš karto nuo ugnies nukelti ir palaikyti 15 min šiltoje vietoje, po to perkošti. Gerti po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną. Gerai padeda nuo pykinimo.

Komentarai