SLOGA


Porą kartų per dieną į nosį lašinami keli sodos tirpalo lašiukai padės greičiau atsikratyti slogos.

Reikia pakvėpuoti tarkuotų krienų.Kartu su ašaromis pradings visos ligos.

Labai efektyviai slogą gydo nosies skalavimas druskos tirpalu su jodu. Tokio vandens galima įsigyti ir vaistinėje, bet labai nesunkiai jį galite pasiruošti ir namuose. Į stiklinę šilto vandens įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio jūros druskos, įlašinkite 3 lašus 5 proc. jodo tinktūros, ir gausite puikią gydomąją priemonę.

Česnakas - puiki priemonė nuo slogos. Nuluptą česnako skiltelę perpjaukite išilgai, gautas puseles priglauskite prie abiejų nosies sparnelių ir palaikykite 10-15 minučių. Kad česnakas nedirgintų odos, prieš šią procedūrą patepkite ją augaliniu aliejumi. Geriausia tokius kompresėlius dėti prieš naktį. Jei tokia procedūra jums atrodo pernelyg sudėtinga, galima paprasčiausiai į nosį įlašinti po keletą lašų česnako sulčių. 

Žiemą galima pasiruošti citrinų aliejaus. Nuplautą, bet nenuluptą citriną sumalkite mėsmale, į gautą masę įpilkite 40 g alyvuogių aliejaus, įdėkite 1 valgomąjį šaukštą medaus, kruopščiai išplakite ir tepkite šnerves rytais ir vakarais. Citrinų aliejų laikykite šaldytuve. Beje, susirgus peršalimo ligomis šį aliejų galite naudoti inhaliacijoms, pilti į vonią.

Jei nosis stipriai, neprakvėpuojamai užsikišus, nakčiai vietnamietiška žvaigždute patepti kojų pirštų"pagalvėles"ir šalia nykščio esanti kauliuką,apsimaut natūralias(vilnones ar medvilnines)kojines ir po keliolikos minučių kvėpuosit ir miegosit ramiai..

7 arbatiniai šaukšteliai burokėlių sulčių sumaišomi su 3 šaukšteliais medaus ir lašinama į kiekvieną šnervę po 6-7 lašus 4-5 kartus per dieną. 

Į 1 l karšto vandens įlašinama 10 lašų jodo tirpalo ir pakvėpuojama iš indo kylančiais garais. 

Du ką tik išvirti nenulupti kiaušiniai priglaudžiami prie abiejų nosies pusių ir palaikomi, kol atvėsta.

Sloguojant nosies gleivinę patepama vazelinu ir į kiekvieną šnervę įkišama po vatos tamponėlį, suvilgytą česnakų arba svogūnų sultimis.

Stipriai šnirpščiant nosį, gleivės iš jos gali patekti į viduriniąją ausį ir sukelti ten uždegiminį procesą. Stiprus šnypštimas taip pat gali sukelti kraujavimą iš nosies. Tad šnypšti nosį reikia labai atsargiai ir būtinai kiekvieną šnervę atskirai, antrąją tuo metu užspaudžiant pirštu.

Efektyvi slogos profilaktikos priemonė: labai naudinga uostyti perpjauto svogūno arba česnako skiltelę, pakaitomis užspaudžiant vieną ir kitą šnervę. Iškvėpti reikia pro plačiai atvertą burną. 

Stipriai sloguojant, patariama į nedidelį puodą su verdančiu vandeniu įberti valgomąjį šaukštą geriamosios sodos. Gerai išmaišius, pasilenkti ties puodu ir užsidengus galvą dideliu storu rankšluosčiu kvėpuoti iš jo kylančiais karštais garais. Šią procedūrą rekomenduojama atlikti prieš pat einant miegoti, tada iš karto atsigulti į lovą ir šiltai užsikloti. 

Prasidedant slogai, rekomenduojama ant kojų padų uždėti bei tvarsčiu pritvirtinti garstyčių trauklapius ir užsimovus šiltas vilnones kojines taip pabūti ne trumpiau kaip dvi valandas. Neturint garstyčių trauklapių, galima dėti tarkuotų krienų kompresus. Šią procedūrą geriausia atlikti prieš miegą.

Jei sloga vaikui

1 šaukštelį medaus ištirpdyti 2 šaukštuose šilto virinto vandens. Suvilgyti gabaliuką vatos ir įkišti 20 min. į šnervę. Jei vaikas tampa neramiu, tai pirmą 20 min. palaikyti vienoje šnervėje, o vėliau naują suvilgytą vatos gabaliuką įkišti į kitą. 

Sloguojant reikia kiekvieną vakarą kojas pamirkyti garstyčių, sodos ir druskos vonelėje. Be to, reikia ant kaklo dėti kompresus: pirmiausia uždėti šaltame vandenyje suvilgytą ir gerai nuspaustą skepetą, ant jos - sausą skepetą ir pagaliau kaklą apvynioti vilnoniu šaliku. Kompresas turi gerai priglusti prie odos, bet neveržti kaklo, kad ligonis jaustų malonią šilumą. Prieš naktį ant kaktos ir sprando uždėjus druskos tirpalo kompresą, galima slogą išgydyti per 6-8 valandas.

Prasidėjus slogai pravartu prieš miegą išgerti karštos liepžiedžių ar aviečių arbatos prakaitavimui skatinti. Jei yra galimybė, reikėtų pagulėti, naudoti daug vitamino C turinčių vaisių, uogų bei jų sulčių, valgyti žiedadulkių ar bičių duonos.
Kalankės sultis lygiomis dalimis sumaišykite su atvėsintu virintu vandeniu ir lašinkite po 3-5 lašus į kiekvieną nosies landą 2-3 kartus per dieną. 
Į kibirą karšto vandens įberkite 200 g valgomosios druskos ir 150 g garstyčių. Prieš miegą šiame mišinyje pakaitinkime kojas kol šios paraus. Vėliau nuplaukite šiltu vandeniu, sausai nušluostykite, apsiaukite vilnonėmis kojinėmis ir eikite miegoti (esant mazginiam venų išsiplėtimui tokios vonios kojoms netinka).

Susirgus sloga patariama pėdas apsukti marle sudrėkinta aitriojo pipiro tinktūroje, užsimauti vilnones kojines ir gultis į lovą.
4 aitriuosius pipirus užpilti 0,5 ltr degtinės. Palaikyti 5-7 dienas .

Slogą efektyviai gydo eterinių aliejų inhaliacijos. Prieš miegą į dubenėlį įpilkite vandens, pakaitinkite iki virimo, įberkite 1 arbatinį šaukštelį valgomosios druskos, 1 valgomąjį šaukštą eukalipto lapų arba keletą lašų jo eterinio aliejaus. Nukelkite dubenėlį nuo ugnies ir 5-10 minučių giliai kvėpuokite iš jo kylančiais garais. Po šios procedūros patepkite šnerves maitinamuoju kremu

Slogai gydyti užtenka ūkiniu muilu pamuilintu pirštu išplauti nosies gleivinę. 

Vienas iš patikimų slogos gydymo priemonių - kenio aliejus. Juo patepti nosies gleivinę.

Komentarai

  1. Labai geras straipsnis! Tikrai gerai zinoti naturalius budus kaip pagyditi sloga. As umine sloga turiu, tai nuolat vargina gleivines sausumas.. Ir taip pat labai patiko sis straipsnis apie tai kodel jis gali atsirasti https://www.gudruciovaistine.lt/gudrucio-patarimai/straipsniai/nosies-dziuvimas

    AtsakytiPanaikinti
  2. pritariu ir as kad gydimas naturaliais budais yra geris, taciau jei liga ir simptomai rimti reikia ir vaistu!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą