ŠIRŠIŲ LIZDAS


Širšių lizdas praktiškai yra visiškai sterilus.Be to jis turi savybę atbaidyti kitus vabzdžius ir mažus graužikus. Nuostabiausia tai, kad širšių lizde, kuris pagamintas širšių organizmo išskiriamų medžiagų, niekada nesidaugina mikroorganizmai.

Mokslininkai seniai pastebėjo, kad kai kurie laukiniai gyvūnai ėda tokius tuščius širšių lizdus, tokiu būdu gydydami savo organizmą nuo susirgimų. Širšių lizdą naudoja ir liaudies medicina - iš jų gaminami gydomieji preparatai. Principe, pasigaminti tokį vaistą galima ir patiems.

Širšės stato savo lizdą taip steriliai, kad jeigu ten ir yra mikrobų, tai tik tie kurie palaiko švarą ,saugo ir palaiko širšių šeimos gyvenimą, palikuonių ir suaugusių širšių sveikatą.

Širšių lizdas niekada nebūna drėgnas, papelijęs, arba nukristų pats. Jame visada sausa ir šilta, o sudėtis statybinės medžiagos savaime neleidžia prisiartinti nei paukščiams, nei graužikams nei kitiems mikroorganizmų griovėjams.

Širšių lizdai iš tikro yra gydantieji ir labai gerai padeda gydant įvairius vidaus organų susirgimus.

Reikia žinoti, kad gydomuosius preparatus galima gaminti tik iš tokių lizdų, kuriems širšės naudoja celiuliozę ir savo išskyras. Tokie lizdai, kurie buvo sulipdyti iš molio, augalų ir t.t. tinktūrų gamybai netinka.

Reikia paimti visą lizdą, perlaužti jį per pusę ir lengvai suspausti. Širšių lizdas nėra labai tvirtas ir primena tankų voratinklį. Gautas puseles sudėti į stiklainį ir užpilti spiritu, degtine arba namine degtine. Į trilitrinį stiklainį galima sudėti iki 6 lizdų. Kuo daugiau lizdų, tuo stipresnė tinktūros gydomoji koncentracija. Gautą tinktūrą galima naudoti kaip priemonę įtrynimams sergant artritu, sąnarių uždegimams, sergant reumatu, radikulitu ir t.t.

Labai gerai padeda susirgus plaučių uždegimu. Sergant palučių uždegimu būtina gerai tinktūra ištrinti nugarą ir krūtinę.

Širšių lizdas užpiltas spiritiniais gaminiais gali stovėti be galo ilgai - nuo to jis darosi tik geresnis ir efektingesnis.

Tinktūrą galima ir gerti - po vieną arbatinį šaukštelį kelis kartus per dieną į pusę stiklinės vandens. Užpiltą spiritu širšių lizdą reikia gerti iki 15 lašų į 50 gramų vandens.

Geriant šią tinktūrą, ji puikiai padeda imuniteto stiprinimui. 

Tinktūra efektingai veikia kvėpavimo takų uždegimo, astmos susirgimo atvejais.

Naudojama tinktūra įtrynimams sergant artritu, visais sąnarių uždegimo atvejais, skausmais stubure, esant judėjimo sutrikimams.

Labai gerai padeda esant kraujotakos sutrikimams.

Efektinga sergant palučių uždegimu, įvairių formų gripui (įtrinama krūtinė ir nugara), sergant bronchine astma. Jokio pašalinio poveikio tinktūra neturi.

Tinktūra labai gerai padeda esant bet kokiems uždegiminiams procesams, ypatingai turint skrandžio - žarnyno problemų (Naudojant normalizuojasi žarnyno darbas). Nepakeičiamas ir sergant kvėpavimo takų susirgimais, astma, plaučių uždegimo, kvėpavimo takų kataru.

Žmogus faktiškai nustoja sirgti, o tokios ligos kaip gripas ir kt. tampa nebebaisios.

O prieš prasidedant epidemijai (pavz. gripo) galima iš anksto pradėti gerti tinktūrą ir užsikrėtimo pavojus sumažėja daug kartų.

Naudinga tinktūrą naudoti ir stiprinant plaukus. Į kiaušinio trynį įpylus tinktūros 10-15 lašų atskiestos tokiu kiekiu vandens ir įtrynus prieš plaunant plaukus, plaukai tampa gražūs, minkšti, tankūs ir purūs.

Labai naudingos yra vonios su širšių lizdo nuoviru. Vienai procedūrai užtenka vieno lizdo. Užtenka tokioje vonioje pagulėti 15-20 min (ne daugiau), kaip žmogui praeina skausmai, jis iš karto pajaučia nepaprastą lengvumą, lyg tai kūnas atsikratė visų negatyvų , sukauptų per daug metų. Tokios vonios padeda sumažinti, stabilizuoti aukštą kraujo spaudimą.Bet nepamirškite - tokiomis voniomis piktnaudžiauti negalima. Profilaktikai jos naudingos 1-2 kartus per mėnesį.

Naudojant širšių lizdo tinktūrą pasireiškia viena įdomi savybė - ji ne tik sutvarko žarnyną, bet ir neutralizuoja išmatų kvapą. 

Kadangi tinktūra yra stiprus antiseptikas, jį naudojant išnyksta blogas burnos kvapas. Todėl labai naudinga tinktūros lašelį įlašinti į stiklinę virinto vandens ir praskalauti su juo burną.

Galima naudoti širšių lizdą ir nedarant tinktūros, o naudoti miltelių pavidalu. Susmukintą širšių lizdą miltelių pavidalu naudoti esant nudegimams, įpjovimams pabarstant jais pažeistą odą.

Gerai milteliai padeda sergant paradantoze.

Ir iš vis šiuos miltelius mažais kiekiais galima naudoti tose kūno vietose kur jaučiasi disharmonija. Tai pavyzdžiui žmogui smarkiai prakaituoja padai – juos galima ištrinti šiais milteliais, po to apsimauti kojines ir taip nešioti parą laiko. Paprastai po 2-3 kartų nemalonus kvapas išnyksta.

Laikyti užpiltą širšių lizdą galima dešimtmečiais, nuo to jo jėga ne tik mažės, o nauda didelė.

Sergant inkstų, plaučių sistemos ligomis: 200 g širšių lizdo. 2 litrai degtinės, laikoma 1 dieną, gaunasi žalsvo atspalvio tinktūra. Į ją dedama 1 valgomasis šaukštas propolio ir stiklinė medaus. Visa tai sumaišoma ir leidžiama nusistovėti 2-3 savaites .Gaunasi grietinės tirštumo turinys. Naudoti 3 kartus per dieną po arbatinį šaukštelį (ryte - nevalgius, per pietus prieš valgį, ir vieną prieš miegą). Gaunasi nestiprios koncentracijos širšių lizdo tinktūra - 1:10 (200 gr lizdo, 2000 gr degtinės). Nereikia imti didesnio kiekio širšių lizdo, o naudoti pagal svorį 1 dalis lizdo užpilama 10 dalių degtinės.

Vaiko šlapinimasis lovoje:
Nuo širšių lizdo nupūsti dulkes, dėti į emaliuotą puodą su 3 litrais vandens ir virti ant mažos ugnies 1 valandą. Šitą nuovirą duoti gerti vaikui vietoj vandens gerti 4-5 kartus per dieną. Kai nuoviras pasibaigs, dar kartą užpilti taip pat vandeniu, tik virinti reikia jau tris valandas. Kai vaikas sunaudoja antro karto nuovirą - pasibaigia šlapios patalynės era.

Komentarai