ALKOHOLIZMAS



Europos Sąjungoje leista prekiauti vaistu „Selincro“, slopinančiu norą vartoti alkoholį. Viena maža piliulė – ir alkoholiko ranka nebesities prie taurelės.
Tai labai gera naujiena pacientams, kenčiantiems nuo alkoholizmo, ir labai reikšmingas pasiekimas „Biote“ kaip farmacijos kompanijai“, - sako vaistą sukūrusios kompanijos „Biote Therapies Corp“ prezidentas Timo Veromaa.

Kaip rašo „The Medical Daily“, vaistas veikia slopindamas pasitenkinimo signalą į smegenis ir neleidžia sustiprėti norui piktnaudžiauti alkoholiu ir kitomis priklausomybę sukeliančiomis medžiagomis. Vaistas yra tablečių pavidalo. Jas galima gerti ir reguliariai, ir tik tada, kada reikia, tai yra, pajutus norą išgerti.
Kompanijos tinklalapyje rašoma, kad pacientams, besigydantiems „Selincro“, pirmąjį mėnesį alkoholio suvartojimas sumažėja daugiau kaip 40 proc., o per 6-12 mėnesių – ir daugiau kaip 60 proc.
Vaisto poveikis stipriai nuo alkoholio priklausomiems pacientams pasirodė gerokai stipresnis už placebą. Šalutinių poveikių, atliekant tyrimus, nepastebėta.
Vaisto pagrindą sudaro medžiaga nalmefenas, sukurta dar 1970-ųjų pradžioje. Jo cheminė formulė – C21H25NO3.

Galima įsigyti:
Jeruzalės vaistinė
Jeruzalės g. 10, LT-08415 Vilnius
Tel. +370 5 2796026
Pakuotė -7 piliulės
Kaina 129 Lt.

Komentarai