CUKRALIGĖ, AŽUOLO GILĖS

Cukraligė ir ąžuolo  gilės

Ąžuolo gilės padeda  šlapimo sistemos gydymui , efektinga priemonė esant moteriškiems negalavimams, taip pat veikia potencijos padidėjimą.
Giliukai padeda virškinimo sistemai : jų nuoviras - esant įvairiems apsinuodijimams, skrandžio sutrikimams ,chroniškų ir aštrių kolitų atvejais.
Tinktūrą iš ąžuolo giliukų gali naudoti tie, kurie turi problemų su hipertonija, osteochondroze, sąnarių skausmais.
Ąžuolo giliukų tinktūra:
200 g nuvalytų  sudžiovintų ir susmulkintų giliukų sudėti į stiklinį indą ir užpilti 1 litru geros degtinės. Leisti nusistovėti 14 dienų tamsioje vėsioje vietoje, nukošti. Patariama naudoti  esant skausmams sąnariuose ir nugaroje, o taip pat esant plaučių uždegimui patariama gerti po 1 valgomąjį šaukštą 2 kartus per dieną.
Giliukų kepurėlių užpilas:
1 valgomąjį šaukštą sudžiovintų ir susmulkintų ąžuolo giliukų kepurėlių užpilti 200 ml verdančio vandens. Leisti nusistovėti 2-3 valandas ir nukošti. Patariama gerti sergant pankreatitu pradedant  1 arbatiniu šaukšteliu, o palaipsniui iki 50 ml į dieną. Jeigu neskanu- patariama sudrėkinti juo duoną ir valgyti 3 kartus per dieną 30 minučių prieš valgį. Patariama valgyti ir ąžuolo giliukus- iki to laiko kol nepagerės kasos darbas.
Gydant išvaržą kompresams galima naudoti šiltą 25 procentų stiprumo tinktūrą iš ąžuolo giliukų raudoname vyne.
Receptas:0,5 stiklinės išdžiovintų ir susmulkintų giliukų, 50 g susmulkintos žievės ir saujelės ąžuolo lapų. Visa tai užpilti 0,75 ml raudono vyno, leisti nusistovėti 2 savaites, pastoviai sujudinant. Po to nukošti, nuspausti.
Sumirkyti gautoje tinktūroje bintą ir nakčiai dėti ant išvaržos, uždengti plėvele, pritvirtinti ir uždengti kuo nors šiltu.

Renkant ąžuolo giliukus reikia žinoti , kad  giliukai turi būti  išdžiovinti – tada giliukai tampa nepavojingi sveikatai.
Rinkimas ir paruošimas : jie renkami rugsėjo-spalio mėnesiais, kada jie pilnai subręsta. Giliukai greitai genda, todėl tuoj po surinkimo reikia nuimti odelę  ir džiovinti. Džiovinama tamsioje vietoje 3-4 savaites (galima džiovinti džiovyklėlėje- temperatūra 50 laipsnių, laikas- 2-3 dienos). Po išdžiovinimo susmulkinama ir laikoma sausoje vietoje. Labai didelio kiekio nereikėtų pasiruošti- gana greitai genda.

Džiovinti galima ir taip: sudėti ant skardos vienu sluoksniu, dėti į įkaitintą orkaitę 5 minutėms. Per šį laiką dauguma giliukų  susproginės ir įgaus tamsiai kaštoninį atspalvį.Po to praverti dureles ir džiovinti dar kokią valandą. Reikia žiūrėti, kad giliukai  nepridegtų.
Cukraligė
1. Susmulkinti su kavamale išdžiovintus giliukus ir patariama šių miltelių po 1 arbatinį šaukštelį gerti likus valandai iki valgio ryte ir vakare.
2.Sutarkuoti giliukus su smulkia tarka. 1 arbatinį šaukštelį giliukų patariama suvalgyti ryte ir vakare likus pusvalandžiui iki valgio ant tuščio skrandžio. Galima užgerti vandeniu, bet vakare po to nieko nevalgyti.
Gydymas vyksta taip: savaitę naudojame giliukus, po to savaitę- poilsis. Ir pasitikrinti kraują dėl cukraus. Po to vėl savaitę giliukai ir vėl savaitę poilsio, ir pasitikrinti kraują .Taip daryti 2-3 kartus, bet galima iki 4 kartų. Manoma, kad po 3 kartų cukrus kraujyje būna normoje.
3.Vieną stiklinę sudžiovintų ir mėsmale sumaltų giliukų be žievelės, užpilti 1,5 l vandens , virinti ant silpnos ugnies 30 minučių, leisti nusistovėti parą laiko. Po paros laiko iš naujo pavirinti ant silpnos ugnies 30 minučių ir vėl leisti  nusistovėti parą laiko. Nukošti , įpilti į nuovirą 1 stiklinę geros degtinės, sumaišyti ir patariama gerti po 3 nedidelius gurkšnelius 5-7 kartus per dieną nežiūrint į valgymo laiką. Gydymosi laikas - 2 savaitės. Pasitikrinti cukraus kiekį kraujyje ir toliau gerti pagal organizmo būklę. Paruoštą vaistą būtina laikyti šaldytuve. Po to , kad cukraus kiekis nedidėtų , patariama šitaip  gerti 2 kartus į savaitę.



Komentarai