KALANKĖ (DAUGIAU APIE JOS GYDOMĄSIAS SAVYBES)

Prižiūrint savo odą kalankė yra labai naudinga.

Universali visų odos tipų valymo priemonė gana paprasta ir efektinga:
nuo kalankės lapo iš vienos pusės nuimkite odelę ir slystančiais judesiais įtrinkite odą. Po šios procedūros maždaug 2-3 minutes pamėginkite pirštų galiukais „įmušti“ sultis į odą. Ir po kokių 5 minučių po šios procedūros galite patepti odą jūsų mėgstamu kremu. Jūsų oda jau po pirmos procedūros atrodys daug gražesnė ir jaunesnė negu anksčiau.

Kalankė akių grožiui:
Nuo ratilų apie akis, pabrinkusių vokų.
Kalankės lapą (prieš tai nuėmus odelę) uždėti ant akių. Galima daryti kompresus - gabaliukai vatos arba marlės sumirkyti kalankės sultyse. Šios procedūros metu reikia prigulti ir atsipalaiduoti.

Kaklo odos priežiūra:
Kaklo odos trynimas šviežiomis kalankės sultimis - efektyvi priemonė esant sumažėjusiam kaklo odos elastingumui. Šitą procedūra patariama naudoti kiekvieną vakarą 10 dienų. Antrą kursą galima pradėti po 1,5 - 2 mėnesių.

Odos priežiūra dekoltė srityje:
Valgomąjį šaukštą kalankės sulčių sumaišykite su 2 valgomaisiais šaukštais tirštos grietinės arba grietinėlės. Mišinį užtepkite ant iš anksto nuvalytos odos dekoltė srityje, palaikykite 15 minučių, o po to dušu su šiltu vandeniu nuplaukite. Po šitos procedūros jūsų oda šioje srityje atrodys be priekaištų.

Nuo bronchito:
Į 0,5 l raudonojo vyno sudėti pasmulkintus 4 kalankės lapus ir palaikyti 4 dienas. Gerti po arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną (nuo aštraus kosulio).

Nusilpus organizmui ar po sunkių ligų naudinga valgyti kalankės lapus. Jie valo kraują, neutralizuoja kenksmingąsias medžiagas ir stiprina imunitetą. Kai kas juos valgo vienus, bet daug geriau jų įmaišyti į mišraines ar salotas.

Komentarai