PADIDINTAS KRAUJO SPAUDIMAS (BUROKĖLIŲ SULTYS)

Anglų mokslininkai ištyrė vieną iš  šakniavaisių - burokėlį - ir priėjo išvados, kad jo sultys su žmogaus organizmu gali daryti tikrus stebuklus.

Universiteto Eksetera tyrimų išvadose sakoma, kad burokėlių sultys visų pirma gali pakeisti energetinius gėrimus. Eksperimentai parodė, kad burokėlių sultys padidina žmogaus ištvermingumą maždaug 16 procentų, tuo jam leisdamos ilgiau išlikti fiziškai aktyviu ir atlaikyti didelius apkrovimus. Priežastis tame, kad burokėlyje yra druskos, kurios sumažina  organizmo deguonies sąnaudų  panaudojimą, tuo padidindamos organizmo savybę išsaugoti energiją.
Kaip tvirtina mokslininkai, tokio efekto neįmanoma kol kas pasiekti žinomomis žmonijai priemonėmis.

Sultys labai naudingos kenčiantiems nuo metabolizmo, esant širdies kraujagyslių pakenkimams.

Burokėlių sultys sugeba normalizuoti aukštą kraujospūdį. Grupė mokslininkų vadovaujamų profesoriaus Amrit  Axluvalia įrodė, kad netgi vienkartinis sulčių panaudojimas padeda ženkliai sumažinti kraujospūdį jau po vienos valandos. Po 3-4 valandų kraujo spaudimo mažėjimas pasiekia savo ribą ir laikosi 24 valandas.
Tai labai gera naujiena milijardams hipertonikų, kurie kasdien kovoja su padidėjusiu kraujo spaudimu pastoviai gerdami tabletes.
Hipertenzija skaitosi apie 50 % priežastimi visų širdies kraujagyslių susirgimų ir beveik 75 % priežastimi insultų.
Burokėlių sultis tik išspaustas iš karto gerti nepatariama. Reikia palaikyti 2-3 valandas atviras šaldytuve ir tik po to išgerti.
 Nuo grynų burokėlių sulčių (daugiau negu viena stiklinė) gali imti pykinti, svaigti galva, nes jos intensyviai valo organizmą. Tokiu atveju patariama gerti atskiedus vandeniu ir pradėti gerti nuo mažesnio kiekio.

Burokėlių biologiškai aktyvios medžiagos:
Padeda atsinaujinti jungiamajam audiniui, stiprina kraujagyslių sieneles, kaulus, stimuliuoja ląstelių augimą, gerina jose medžiagų apykaitą, skatina skrandžio rūgšties susidarymą ir dėl to pagerėja baltymų pasisavinimas, aktyvina raudonųjų kraujo kūnelių susidarymą, dėl ko pagerėja audinių aprūpinimas deguonimi, stiprina odą, nagus bei plaukus, iš žarnyno “išvalo” toksines medžiagas ir neleidžia užkietėti viduriams. Burokėlių organinės medžiagos padeda pasisavinti baltymus, padeda atsistatyti kepenų ląstelėms.


Komentarai