CUKRALIGĖ - TOPINAMBO ARBA BULVINĖS SAULĖGRĄŽOS LAPAI IR ŽIEDAI (lot. Helianthus tuberosus)

Lapai tinka vartoti sergantiems cukralige, taip pat siekiantiems pastiprinti organizmą, padėti kraujotakai, aterosklerozei šalinti, medžiagų apykaitai skatinti, amnezijos (atminties praradimas) gydymui, jos atgaivinimui ir suaktyvinimui - gerkite topinambų žiedų arbatą 1-2 kartus dienoje, mažais gurkšneliais, po vieną stiklinę.
Topinambų sudžiovintų lapų arbata užvirinta titnaginiame vandenyje ir pastoviai ją geriant, tikrai padės susitvarkyti su atminties nusilpimu ar jos praradimais, kadangi šis gėrimas paveikia galvos smegenų žievę, nuima protinį nuovargį, pakelia gebėjimą susikoncentruoti.
Anemijos ir peršalimo ligos atvejais, jėgų atstatymui patartina vartoti topinambo žiedų užpilą: 1 valg. šaukštą susmulkintų žiedų supilti į termosą ir užplikyti 3 stiklinėmis verdančio, titnaginio vandens ir palikt prisitraukimui 8-10 val. Nukošus, gerti po pusę stiklinės, 3-4 kartus dienoje prieš 15 min. iki valgymo pradžios.
Topinambo žiedų tinktūra efektyviam aterosklerozės, lydimos galvos skausmų ir pastovaus spengimo, ūžimo ausyse gydymui: 
1 ltr. stiklainį pripildyti topinambo žiedais, iki viršaus užpilti degtine. Leisti nusistovėti 14 dienų tamsioje vėsioje vietoje pastoviai sukratant. Nufiltravus ir nusunkus tirščius, gerti po 1 v.š. dienoje, geriausia vakare prieš miegą. Gydymo kursas 3 mėnesiai. Padarius 2 savaičių pertraukėlę, vėl 3 mėnesių gydymosi kursas. Galvos skausmai ir spengimas ausyse praeina gana greitai, pradėjus vartoti tinktūrą.
Tokia tinktūra pasižymi labai svarbia savybe: ji normalizuoja vidinį spaudimą, net jeigu nepadeda kitos gydymo priemonės. Vieno pusmečio gydymo ciklo pakanka 3 metams, jeigu po trijų metų vėl iškils būtinumas, pakartokite gydymo kursą iš naujo.
(Papilonomų) Karpų ant kūno naikinimui: šviežius topinambų žiedus sutrinti ir einant miegoti, uždėti ant probleminių vietų apklijuojant pleistru, procedūrą kartojant iki (papilonoma) karpa išnyks.
Dedervinių, chroniškų opų, pūliuojančių žaizdų gydymui dedami iš topinambo lapų ir žiedų lygiomis dalimis pagamintos tyrelės tepinėliai.
Odos rožės atveju, probleminė vieta aptepama tyrele pagaminta iš topinambo lapų ir žiedų su trauklapio lapais (visus komponentus imti lygiomis dalimis). Gydoma, patepant 5-6 kartus pažeistą odos vietą per dieną.
Cukrinio diabeto, hipertonijos, kepenų ir eilės kitų susirgimų gydymui rekomenduojama - prisiskinti jaunų topinambų lapelių, nuplauti ir pasiruošti iš jų salotas, užpilant ant jų augalinio aliejaus, pridėti kitų žalumynų.
Cukrinis diabetas, nutukimas, cistitų, holescitito, aterosklerozė, takichardija, hipertonija, širdies ligos, tromboflebitas, anemija (mažakraujystė), leukozė, plaučių tuberkuliozė - visų šitų ligų gydymui patartina vartoti topinambų užpilus: 
- viršutinę augalo dalį (stiebai ir lapai) susmulkinti ir du valgomuosius šaukštus susmulkintos masės apipilti 0,75 l verdančio vandens (galima naudoti ir džiovintą, ir žalią masę). Palaikyti vieną naktį (apie 10 val.). Nukošti per sietelį. Gerti pusę stiklinės (100 ml) 4 kartus per dieną, likus 15 min. iki valgio. Gydymo kursas - 20 dienų.
- topinambų žiedus (rugsėjį), šviežius ar džiovintus šešėlyje, užpilti 0,5 l verdančio vandens – 1 valgomąjį šaukštą žiedų. Palaikyti vieną naktį. Nukošti per sietelį. Gerti pusę stiklinės (100 ml) 4 kartus per dieną. 10 dienų kursas.
Paprasčiausia arbata iš topinambo stiebo ir lapų -1 v.š. susmulkintų mišinio užplikyti stikline verdančio vandens, uždengti ir palaukti 30 min. Dienos norma ne daugiau 1 stiklinės. Gerti neskubant mažais gurkšneliais.
Arbatos kasdieninis gėrimas leidžia pagerinti bendrą organizmo tonusą, padidinti darbingumą ir imuninės sistemos jėgas. Liaudies medicina sako, kad ši arbata naudinga žmonėms linkusiems į nutukimą, padeda sumažinti cukraus kiekį organizme. Viena iš geriausių arbatų skaitoma arbata iš topinambo žiedų.
Kojų pėdų pentinų gydymas: nupjovę ir susmulkinę 3 aukštus topinambo stiebus su lapais ir žiedais užpilti 7 ltr. verdančio vandens ir, uždengus, palikti kurį tai laiką nusistovėti. Prieš miegą pamerkti kojas į vos kenčiamai karštą užpilą ir apgaubti kojas ir visą vonelę kokiu nors pledu Laikyti kolei užpilas atvės. Tada, kojas sausai nušluostyti ir pamasažuoti pėdas bent 5 min., tinka bet kokios priemonės kojų pėdų masažui. Atlikus 12 tokių procedūrų skausmas išnyks.
Plaukai gydomi ir sustabdomas jų slinkimas plaunant juos topinambų užpilu iš jo sudžiovintų stiebų su lapais arba žiedų.
Topinambo lapai surinkti liepos – rugsėjo mėnesiais nuo viršutinės augalo dalies džiovinami atokioje nuo saulės, gerai vėdinamoje patalpoje.



Komentarai