TIKRASIS STORALAPIS (lot. crassula ovata) - HERPIS, ANGINA, ARTRITAS

Užpilas iš storalapio lapų ir jo sultys turi priešvirusinių, priešmikrobinių, kraują atstatančių, žaizdas gydančių savybių. Šio augalo lapai turi savybę nuimti odos uždegimą ir niežėjimą.


Dėmesio. Šiame augale yra nemaža koncentracija nuodingos medžiagos, todėl naudojant į vidų nepatariama piktnaudžiauti. Skaitoma, kad storalapis nenusileidžia kalankei ar alijošiui. 


Sultimis patariama įtrinti sąnarius, esant podagriniam rankų ir kojų pirštų artritui .


Herpis ant lūpų

Iš keleto lapelių išspausti sultis. Pažeistą vietą patariama patepti kas 30 minučių. Galima pasidaryti tamponėlį ir jį pritvirtinti prie pažeistos vietos.

Angina
Iš 10 lapelių išspausti sultis ir sumaišyti su 200 ml vandens. Rekomenduojama daryti gerklės skalavimus 3-5 kartus per dieną.
Gana efektyvus storalūpis yra sergant angina, laringitu, tonzilitu ir laringitu. 

Artritas, artrozė
Išspausti iš 10-15 lapelių sultis ir jomis patariama ištrinti skaudamus sąnarius prieš miegą.

Hemorojus
Rekomenduojama pridėti gerai nuplautą perpjautą lapelį. 
Patariama iš 3-4 gerai nuplautų lapelių išspausti sultis ir sumaišyti su vazelinu ir po tuštinimosi vatiniu tamponu patepti hemorojaus mazgelius.Po to pagulėti nemažiau 20 minučių. Taip daryti rekomenduojama po 2-3 kartus per dieną iki visiški išgijimo. 

Nudegimai, sumušimai, patempimai, žaizdos, įpjovimai, votys.
Patariama pridėti lapų košelę prie pažeistos vietos, pritvirtinti bintu. Keisti kada išdžiūsta (kas 2-3 valandas).
Sakoma, kad storalapio lapai naudingi ir inkstų susirgimo atveju. Esant nefritui patariama gerti sekančiai paruoštą storalūpį: susmulkinti šviežūs lapeliai - 1 arbatinis šaukštelis užpilamas puse stiklinės verdančio vandens ir paverdama apie 10 minučių. Leisti nusistovėti ir nukošti. Pripilkite vandens, kad gautųsi 1 stiklinė. Patariama gerti po 1 šaukštą nuoviro prieš kiekvieną valgymą, kol uždegimas nepraeis.

Įaugęs nagas. 
Prie uždegiminės nago vietos rekomenduojama pridedėti ką tik nuskintą lapas, kuris fiksuojamas bintu arba pleistru. Lapelį reikia pastoviai keisti kai tik jis išdžiūsta. Nagas veikiamas lapo suminkštėja, ko pasėkoje galima jį lengvai pašalinti.

Storalapis gerai padeda ir esant nudegimams. Patariama ant nudegimo vietos uždėti šviežių lapelių, juos pritvirtinti. Galima ir išspaustomis sultimis drėkinti nudegimo vietą.
Nestiprūs nudegimai be pūslelių: pridedame prie nudegintos vietos storalapio lapą.

Sultys nuo vabzdžių įkandimų: išspausti sultis ir patariama tepti vabzdžių įkastas, įgeltas vietas kelis kartus per dieną.

Gimdos kaklelio erozija: rekomenduojama sultimis prisotinti vatos tamponą ir nakčiai įsidėti.

Padeda esant peršalimo ligoms: patariama nupjauti lapelį, gerai nuplauti, išspausti sultis ir įlašinti į nosį. Mažesniems vaikams rekomenduojama sultis per pus atskiesti su vandeniu.

Mozoliai: patariama nuo lapo nuimti viršutinę skaidrią plėvelę, pridėti ta puse prie mozolio, užfiksuoti pleistru ir palikti nakčiai.

Išsiplėtusioms venoms, sąnarių ir raumenų skausmai: pusės litro stiklainyje 2/3 dalis užpildyti lapais ir žaliomis storalapio šakelėmis ir iki viršaus užpilti degtine. Gerai uždaryti ir leisti nusistovėti 30 dienų tamsioje vėsioje vietoje pastoviai sujudinant. Nukošti. Iš gautos tinktūros siūloma daryti kompresus ant skaudamų vietų, o venoms- įtrynimus arba kompresus. 

Pastebėta, kad storalapis stipriai reaguoja į jo aplinkos žmonių savijautą: jeigu kas suserga, augalo būklė staigiai ima blogėti – jis vysta, meta lapus, lyg traukdamas neigiamą energiją į save. O kada žmogus pasveiksta, storalapis iš karto pradeda atsigauti.
Jis valo namus nuo negatyvių minčių ir emocijų, sukurdamas linksmumo ir geros nuotaikos atmosferą. 
Tačiau neprižiūrėtas, su dulkinais lapais storalapis negalės jums niekuo padėti. Todėl įsigiję storalapį, kiekvieną vakarą pasigrožėkite juo, nuvalykite nuo dulkių lapelius, kurie greitai sublizgės kaip nulakuoti, laikas nuo laiko duokite jam šilto dušo. Va tada jo visos savybės pilnai atsiskleis. Jeigu jūsų suaugęs storalapis pražys- ruoškite pinigams maišą.

O dar storalapis skaitosi augalas - filtras - jis sugeba valyti orą jūsų kambaryje ir tuo pačiu puikiai padeda gerai žmogaus savijautai.

Dauginti storalapį labai parasta - kiekvienas nukritęs lapelis yra gabus išleisti naują ūgliuką - tereikia jo stiebelį įkišti į žemę ir pastoviai laistyti. Bet geriausiai vis tik reikėtų paimti 7-10 cm ūgliuką, įkišti į žemę ir palaistyti. Po savaitės atsiras šaknelės. O po mėnesio augalas ims rodyti savo puikias savybes. 

Komentarai