IMUNITETO STIPRINIMUI ČESNAKŲ LUKŠTAI

Nuluptuose, sausose česnakų lukštuose sutelkta galybė pektinų, kurie paprastai talkininkauja organizmui pašalinant iš jo besikaupiančius: cholesteriną, sunkiuosius metalus, radioaktyvias daleles. Česnako lukštai, numatyti šiukšlių kibirui, turi puikią savybę apsaugoti skrandžio ir viso virškinamojo trakto gleivinės sieneles, pasižymi priešuždegiminiu ir nuskausminamuoju poveikiu. 

Česnako lukštų sudėtyje yra kvercetino, kuris turi daug gydomųjų savybių: padeda išvengti širdies kraujagyslių susirgimų, stiprina imunitetą, turi savybių priešintis auglių vystimuisi. Kvercetinas įtakoja kraujagyslių praplėtimui, padeda mažinti kraujo spaudimą.

Česnako lukštai mažina cukraus kiekį kraujyje, stiprina imunitetą, valo kraują.

Patarimas: neišmeskite nuluptų česnakų lukštų, pasistenkite pasilaikyti savo sveikatos gerinimui. Tai nuostabus produktas jaunatvės pratęsimui. Tam tereikia pasigaminti užpilą (arbatėlę) iš baltų česnako lukštų ir rekomenduojama gerti: 1 valgomąjį šaukštą susmulkintų, baltų česnakų lukštų suberti į stiklinę, užvirinti vandenį ir po 1-3 minučių nuo užvirimo pradžios, užpilti stiklinėje esančius česnakų lukštus (geriausiai tai pasiruošti termose su 4 valgomųjų šaukštų lukštų ir 4 stiklinėmis karšto vandens). Per dieną rekomenduojama išgerti 4 stiklines lukštų užpilo. Dėl reikalavimų užpilo temperatūrai ir prisitraukimo laikui, pasistenkite jį paruošti iš vakaro.

PERSPĖJIMAS. Gerti vandeninį užpilą tik visiškai atvėsusį, netgi ne šiltą, maždaug po 6-8 valandų, o česnako ar svogūnų lukštų užpilo pasidaryti patariama tik vienai dienai, nes per ilgesnį laiką išnyksta pačios svarbiausios lukštų antioksidacinės gėrime savybės. 

Per dieną patariama išgerti 4 stiklines lukštų užpilo. Liaudies medicina teigia, kad vandeninis česnakų lukštų užpilas labai naudingas širdies ir inkstų veiklai, padedantis apsivalyti organizmui nuo šlakų sankaupų. Vartojimo kursas – 1 mėnuo. Padarius 10 dienų pertrauką, sveikatos prevencijos kursą rekomenduojama pakartoti. Sakoma, kad būsite nustebinti idealiai pagražėjusia ir savo oda.

Pasireiškus pirmiems požymiams gripo, peršalimo, slogos, peršėjimui nosiaryklėje suberkite į įkaitusią keptuvę sausų svogūnų ir česnakų lukštų (be riebalų), įkvėpkite keletą kartų tokių smilkalų ir negalavimas atsitrauks arba praeis greičiau.

Česnako lukštai gali būti naudojami kaip prieskoniai - jie suteikia ypatingą aromatą ruošiamiems patiekalams. Tereikia česnako lukštus sumalti, nusijoti per sietelį ir prieskonis paruoštas.

Komentarai