50gr. susmulkintų kiaulpienės šaknų užpilti 0,5 litro degtinės ir palaikyti 2 savaites tamsioje, vėsioje vietoje, pastoviai stiklainį suteliūskuojant. Praėjus tam laikotarpiui - nufiltruoti, išsunkti gerai šaknų likučius ir rekomenduojama vartoti prieš valgį 3 kartus dienoje, po 1 arbatinį šaukštelį į puse stiklinės vandens.
Tinktūra rekomenduojama apetito sužadinimui, virškinamojo trakto darbui pagerinti, nes stabdo maisto puvimo procesą; esant uždegiminiams procesams, augliams, akmenims kepenyse, tulžyje, sergant vandenlige ir inkstų - šlapimtakių akmenlige, chronišku vidurių užkietėjimu, medžiagų apykaitos sutrikimo atvejais. Kai pajuntate skausmus skrandyje, pasigavote venerinę ligą, apniko odos ligos, patariama prieš valgį gerti kiaulpienės šaknų tinktūros po 30 lašų 3 kartus per dieną į puse stiklinės vandens. Liaudies medicinos žinovai pataria dėti tinktūra sudrėkintus pavilgus ant egzemos apimtos vietos.
Vartojant tinktūrą profilaktiškai ar prispyrus ligai, ji kartu atlieka ir sanitaro vaidmenį – valo kraujotakos sistemą, mažindama besikaupiantį cholesteriną kraujyje. Manoma, kad tinktūra gali pagelbėti pankreatito, hepatito, podagros, anemijos, alergijų atvejais.
Kiaulpienių šaknų paruošimas.
Kiaulpienės šaknis iškasti ir gerai nuplauti. Pačią šaknies viršūnėlę (galvutę) iš kurios auga lapai - nupjauti. Nuplovus kiaulpienės šaknis lengvai apvytinti pavėsyje .
Komentarai
Rašyti komentarą