ŠIRDIES LIGOMS, SKRANDŽIO OPALIGEI, GASTRITUI, MAŽAKRAUJYSTEI, TUBERKULIOZEI GYDYTI - ŽYDINČIO BERŽO ŽIRGINĖLIAI

Moteriški žirginėliai
Liaudies medicina sako, kad beržo preparatų gydomasis poveikis visiškai skirtingas kiekvieno žmogaus įvairiems organams. Teigiama, kad gydomosiomis savybėmis pasižymi ir gegužės pabaigoje - birželio pradžioje pražydusio beržo žirginėliai. Jie yra vyriški ir moteriški. Moteriški žirginėliai pavieniai, dukart trumpesni už vyriškus, išauga ant trumpų šoninių ūglių, vyriški susitelkę ant šakelių galų po 2–4 kekėmis. Gydymo tikslais vartojami vyriški žirginėliai.

Pasigaminta iš beržo žirginėlių tinktūra gali pagelbėti turintiems širdies negalavimų, jaučiantiems krūtinę spaudžiantį dusulį, skausmus širdies plote. Skinti žirginėlius rekomenduojama nuo beržų augančių bent 5 kilometrai nuo kelių su intensyviu transporto judėjimu ir toliau nuo gyvenviečių.

Vyriški žirginėliai

Beržo žirginėlių tinktūra širdies ligoms, skrandžio opaligei, gastritui, mažakraujystei, tuberkuliozei gydyti. 

2/3 stiklinio indo užpildyti auskarėliais ir iki viršaus užpilti degtine, sandariai uždengti. Laikyti tamsioje kambario temperatūros vietoje, pastoviai sujudinant 21 dieną.

Filtruoti nebūtina, tik likus jau nedaug tinktūros, įmirkusius žirginėlius lengvai nusunkite per kelis binto sluoksnius.

Rekomenduojama pradėti gerti tinktūrą nuo 12 lašų į vieną valgomąjį šaukštą vandens, 3 kartus dienoje 30 minučių prieš valgį. Priklausomai nuo savijautos, kitomis dienomis vis pridėkite po 1 lašą. Toliau galima vartoti ne mažiau 20 lašų, bet ne daugiau 1 arbatinio šaukštelio su labai nedideliu kiekiu vandens. Gerti patariama nuo 3-4 savaičių iki 2 mėnesių vieną kartą per metus. Tinktūros galiojimo laikas 1 metai.

Liaudies medicina teigia, kad jau po pirmojo gydymosi kurso išnyksta skausmai širdies srityje, prislopsta dusulys, pasijuntama žvaliau. 



Komentarai