NEGYJANČIOS ŽAIZDOS, TROFINĖS OPOS, SĄNARIO UŽDEGIMAS, VIRŠKINIMO TRAKTO LIGOS - DEBESYLO LAPAI

Tik nuskinti debesylo lapai uždėti ant žaizdos pagreitina jos užgijimą, pūlinio subrendimą, suminkština furunkulą, nepakenks tikrai, jeigu pridengsite šviežiu debesylo lapu rožės apimtą vietą, opą. Kaip sako liaudies medicina- tinka ir sudžiovintų lapų milteliai.

Debesylo lapų nuoviru apsiplaunamas visas kūnas pasigavus niežus.
Debesylo lapai naudojami kompresams ant ilgai negyjančių žaizdų, pūlingų židinių, trofinių opų, odos niežulio nuraminimui, ant šuns įkandimo vietos ar sukamo sąnario apimto uždegiminio proceso.
Debesylo lapų preparatai vartojami sergant: paradontoze, gonorėja, dermatomikoze, ateroskleroze, burnos gleivinės negalavimais, virškinamojo trakto ligomis.

Kai kuriais atvejais, šviežius debesylo lapus deda ant probleminių apgamėlių.

Susmulkintų debesylo lapų košelė padės pratrūkti giluminiam kietam pūliniui ir nuims geliančius skausmus, gerai išvalo pūliuojančias žaizdas ir opas, jos greitai užgyja.

Debesylo sudžiovinti lapai, sumaišyti su sviestu ar ištirpintų lašinukų riebalais, senais laikais buvo naudojami gydyti odos niežus ir alerginius išbėrimus.

Jeigu pavargsta kojos, įdėkite debesylo lapą į kojinę, pavaikštinėkite ir nuovargio kaip nebūta

Debesylo lapai skinami birželio – liepos mėn. nuo jaunų stiebalapių ir džiovinami lauko sąlygomis, pastogėje. Saugoti - 1 metus.





Komentarai