PATEMPIMAI, SUMUŠIMAI, RADIKULITAS, ARTRITAS, PODAGRA, PSORIAZĖ, SPUOGAI - PADĖS VARNALĖŠOS LAPAI

Yra rašytinių duomenų, kad jau prieš keletą tūkstantmečių varnalėša buvo vartojama gydymui daugelio žmones kankinančių negalavimų. Savo populiarumo varnalėša liaudies medicinoje neprarado iki šių dienų.

Dėl varnalėšų lapuose esančių naudingų mikroelementų, patartina juos (ypatingai jaunus) vartoti pavasarį gaminant salotas (gausus vitamino C kiekis juose padės įveikti avitaminozę po žiemos periodo). Užsiplikykite arbatėlę, pripjaustykite į verdamas sriubas, pasigaminkite tinktūrėlę - visa tai tikrai padės pagerinti sveikatą.

Darbuojantis sodybose, siūloma pasinaudoti varnalėšos lapais traumų atveju: nusideginus, įkandus kraujasiurbiui vabzdžiui, įsipjovus, sumuštos kūno dalies ar patempto sąnario raiščių skausmo ir tinimo apmalšinimui.

Švarus varnalėšos lapas- tai puikiausias baktericidinis pleistras. 

Kompresas nuo peršalimo ligų: nuskintą varnalėšos lapo apatinę dalį ištepti grietine. Rekomenduojama taip paruoštą lapą uždėti ant nugaros, krūtinės arba kaklo. 

Liaudies medicina sako, kad varnalėšos lapų kompresai pagelbės suskaudus sąnariams ar prigriebus radikulitui. Jų kompresais gydomos net chroniškos sąnarių ir stuburo ligos.

Įkandus bitutei ar širšei:
ant įkandimo vietos patariama uždėti varnalėšos lapą apatine jo puse, po keleto valandų pradings niežulys ir sutinimas. Lapus keisti kas 1-2 valandas. 

Patempimų ir sumušimų atvejais, o taip pat įkandus kraujasiurbiui vabzdžiui galite uždėti varnalėšos lapą apatine puse ant sopulingos vietos ir standžiai užbintuoti. Tai nuslopins skausmą ir karštį pažeistų raumenų ir sąnario.

Osteochondrozės, radikulito, artrito gydymui patariama nuskintą, žalią varnalėšos lapą apatine puse uždėti ant skausmingos vietos. Jausite šildomą lapo veikimą, gydymo eigoje lapas taps plonas ir sausas, tuomet jį pakeiskite kitu šviežiu lapu.

Reumatizmo ir podagros gydymui, rekomenduojama vartoti sudžiovintų varnalėšų lapų ir žiedų nuovirą – 20 gramų susmulkinto mišinio pavirinti 5 min. Sudrėkinti tamponą nuovire ir dėti ant skausmingų sąnarių. Būtinai apsukite plėvele, kad kompresas taip greitai neišdžiūtų, nepamaišys ir apšiltinimas vilnoniu audiniu.

Šviežiai nuskintus varnalėšos lapus apatine puse uždėti ant juosmens bei ant užpakalinės klubų srities. Tokius kompresus rekomenduojama dėti gydant ūmų radikulitą, gali padėti sustiprėjus skausmams sergant lėtiniu radikulitu. Šią procedūrą geriausiai patartina daryti vakare, prieš einant miegoti.

Atsikratyti pleiskanų gali padėti plaukų skalavimas varnalėšų lapų užpile (patariama užsiplikyti varnalėšos lapus verdančiu vandeniu ir užpilą naudoti plaukų skalavimui).

Sudžiovintų varnalėšų lapų ir žiedų nuovirą, pasižymintį kraują valančiomis, dezinfekuojančiomis, priešuždegiminėmis savybėmis, patariama gerti, vartoti kompresams, pavilgams, maudantis įsipilti į vonias, gydant bet kokius odos susirgimus(psoriazę, egzemą, alerginius išbėrimus, dermatitą ir t.t.).

Liaudies medicina sako, kad šviežių varnalėšos lapų arbata padeda sergant kepenų ligomis, stiprina organizmą.

Iš varnalėšų lapų sulčių galima pasidaryti „gyvybingumo eliksyro“:
lapų sultis lygiomis dalimis rekomenduojama sumaišyti su gera degtine. Protingai ir saikingai vartojamas antpilas neblogai reguliuoja medžiagų apykaitą.

Lapų nuoviras rekomenduojamas gerti apsinuodijus toksinėmis medžiagomis ir sunkiaisiais metalais.

Varnalėšų lapų tinktūra, pasižyminti priešuždegiminiu, dezinfekuojančiu, priešgrybeliniu poveikiu, stimuliuoja medžiagų apykaitą odos dangoje, todėl rekomenduojama naudoti kompresams ir pavilgams gydant sąnarių ligas, furunkuliozę, inkštiruotą odą (aknę), įtrinant galvos odą seborėjos atveju.

Tinktūra: 1 trečdalį indo pripildyti susmulkintų varnalėšų lapų užpilti iki indo viršaus geros degtinės, 2 savaites palaikyti tamsioje vietoje, pastoviai sujudinant. Nukošti. Tinktūra įtrinti skaudamas vietas. Rekomenduojama naudoti nuo osteochondrozės (kaulų liga kuriai būdingas kaulų tankio sumažėjimas ir kaulų trapumas).

Detoksikacija
Liaudies medicina sako, kad lapų arbatos suaktyvina kepenų ir inkstų funkcijas, tuo pačiu efektyviau šalinamos iš organizmo nuodingos medžiagos.

Spuoguotos ar inkštiruotos veido odos gydymas
Manoma, kad reguliariai naudojant varnalėšos lapų kompresus ant apniktų inkštirais ar spuogais veido vietų, žymiai galima pagerinti odos būklę. Kartu patariama gerti ir varnalėšų lapų arbatą.

Egzemos ir psoriazės gydymas
Liaudies medicinos žinovai teigia, kad kiekvieną dieną gerint varnalėšos lapų arbatą ar valgant sriubą pagardinta jais, galima paspartinti šių ligų gydymą. Jau po keleto savaičių pastebimas pagerėjimas.

Šlapimo išsiskyrimo skatinimui
Rekomenduojama pastoviai vartoti varnalėšų lapų preparatus- salotose, sriubose - jeigu turite problemų su inkstų akmenlige ar jų uždegimais. Manoma, kad varnalėšų lapai labai efektyviai veikia, pasireiškus infekcijai inkstuose ir šlapimo pūslėje.

Slopina artrito sukeltus skausmus
Patariama dėti varnalėšos lapų kompresus ant uždegimo apimto sąnario ir kartu gerti varnalėšos lapų arbatą. Verta pasinaudoti jų kompresais ir podagros priepuolių atveju.

Puikus pagalbininkas virškinamajam traktui
Liaudies medicina teigia, kad varnalėšos lapų arbata stimuliuoja skrandžio ir viso virškinamojo trakto darbą. Tokią arbatą siūloma vartoti ir švelniam vidurių pralaisvinimui. Patariama vartoti turintiems bėdų su chroniškai pasireiškiančiais skrandžio sutrikimais.

Nudegimų gydymui: patariama susmulkintų varnalėšos lapų kompresas sumaišyti su kiaušinio baltymu - gali padėti labai nusvilusiai saulėje odai ar esant kitokio pobūdžio nudegimui.

Liaudies medicina sako, kad varnalėšų lapai ir jų preparatai paveikia endokrininę organizmo sistemą, o kartu stabilizuojamas ir hormonų svyravimų lygis.

Komentarai