GYDOMOJI AGURKŲ LAPŲ GALIA MOTERIŠKOMS LIGOMS

Daugelis moterų, auginamų darže agurkų nuskintus lapus, tiesiog numeta į tarpvagį dirvos patręšimui. Iš vienos pusės gerai, bet deja, taip prarandate sąjungininką moteriškų ligų – endometriozės (kraujavimas), skausmų dubens srityje ir papilvėje, klimakso, kraujavimų iš gimdos, miomų, gimdos ir krūtų fibroadenomų gydymui, galimam progesterono (tai nėštumo hormonas) lygio pakylėjimui.

Agurkų lapų nuoviras nuo gimdos fibromiomos ir krūtų fibroadenomos

Rudenį, nuskintus darže auginamų agurkų lapus ir stieblapius, susmulkinti ir prisidžiovinti tam laikotarpiui, kada nėra galimybės jų prisirinkti. 

Receptas:
1 valgomąjį šaukštą sudžiovintos masės užpilti 600 ml. vandens, užvirus, dar pavirinti 5 minutes ir palikti ramybėje 2 valandas nuovirui nusistovėti. Nufiltravus, nuovirą supilstykite į 3 stiklinius indelius lygiomis dalimis. Pirmojo indelio nuovirą rekomenduojama pradėti gerti nuo 7 val. ryto, po 1 valgomąjį šaukštą, kas valandą iki pasibaigs indelyje esantis nuoviras. Per sekančias dvi dienas, tokiu pat grafiku, patariama išgerti ir iš kitų 2 indelių nuovirą. Darote 1 mėnesio pertrauką ir vėl siūloma pakartoti viską iš pradžių. Po 4-5 tokių trijų dienų gydymosi kursų rekomenduojama pasitikrinti diagnozuotą susirgimą. Jeigu fibromioma ar fibroadenoma dar neišnyko, patariama tęsti toliau gydymą agurkų lapų nuoviru iki šie dariniai visiškai pradings.

Kaip teigia liaudies medicina, gerai sąnario skausmą, kenčiantį nuo druskų nusėdimo jame, galima numalšinti tik ką nuskinto ir sutarkuoto agurko tyrelės kompresu. Kompresą patariama palaikyti ne mažiau 4 valandas. 

Pastebėjimas. Su pirmuoju kompresu ant odos gali atsirasti pūslelės, dėl stipraus druskų atsiurbimo iš sąnario, todėl pradžioje kompresą patartina palaikyti 1 valandą, toliau vis ilginant procedūros laiką. 

Agurkų lapų tinktūra klimakso periodu ir pasireiškiant kraujavimams (netgi gausiems) iš gimdos

Rugpjūčio mėnesį prisiskinkite agurkų lapų ir stambokai supjausčius, suberkite į 1 litro stiklainį, kad užimtų pusę jo tūrio. Užpilkite 60-70 procentų stiprumo spiritu, uždenkite plastiko dangteliu, pastatykite tamsioje vietoje. Kas antrą dieną stiklainį sujudinkite, galite užpiltinę pamaišyti ir mediniu šaukštu. Po 15 dienų užpiltinę nufiltruoti, spirituotus lapus gerai nusunkti ir tinktūra bus paruošta vartojimui.

Pirmas 7 dienas tinktūrą rekomenduojama gerti po 1 arbatinį šaukštelį ryte pabudus, dar negėrus, nevalgius, o vakare - 1 arbatinis šaukštelis tinktūros likus 30 minučių iki vakarienės. Aštuntą dieną, tarp tinktūros vartojimo rytais ir vakare, patariama išgerti tinktūros 1 valgomąjį šaukštą, likus 30 minučių iki pietų valgymo.

Paprastai pagerėjimą galima pajusti dar nebaigus išgerti pasigamintą tinktūrą, tačiau ją rekomenduojama išgerti visą.

Liaudies medicinos žinovai teigia, kad išsigydžius kraujavimus iš gimdos ,pagerėjus viso organizmo būklei, sujauktai klimakso reiškinių, galite pasijusti gyvybinės energijos bangas, darbingumo antplūdį, gali pradingti ir dar eilė moteriškų negalavimų, kitos moteriškų ligų apraiškos, pranykti skausmai strėnose, juosmenyje, kaip ne keista būtų, galite atsikratyti papilomų.

Liaudies medicina sako, kad agurkų stieblapių ir lapų preparatai tikrai efektyvūs savo poveikiu moteriškų ligų gydyme. 

Agurkų stieblapių nuoviras nuo vidinių kraujavimų

Nurinkus agurkų derlių, nupjaukite agurkų stieblapius, juos susmulkinkite ir susidžiovinkite. 

Receptas:
1/3 stiklinės sudžiovintos masės suberkite į emaliuotą puodą (tinka ir nerūdijančio plieno) ar karščiui atsparaus stiklo indą, užplikykite 500 ml. verdančio vandens ir pavirinkite 5 minutes. Nukaitus, apsukti indą šiltai ir taip palaikyti 1 valandą. Nufiltravus, nusunkite tirščius ir patariama gerti po100 ml 3 kartus dienoje likus 30 minučių iki valgio. Nuovirą patariama gerti paeiliui 2-3 dienas ir pasistengti kaip galima ilgiau pagulėti. Jau pirmomis dienomis, pradėjus vartoti nuovirą, kaip teigia liaudies medicina, kraujavimas gali liautis ir galite pajusti bendrą pagerėjimą visame kūne. 

Agurkų lapų ir stieblapių nuoviras progesterono (progesteronas – tai substancija moterų organizme, dar vadinamas nėštumo hormonu. Jo trūkumas gali būti kliūtis pastoti arba išprovokuoti priešlaikinį nėštumo nutrūkimą) lygiui padidinti.

Receptas: 
Nuoviro paruošimui tinka tiek žali ,tiek ir sudžiovinti agurkų stieblapiai ir lapai. 
Turimos žaliavos 60 gramų gerai susmulkinti, suberti į emaliuotą (tinka ir karščiui atsparaus stiklo indas), užpilti 600 ml. vandens, užvirus dar pavirinti 5 min. Nukaitus verdantį indą, nuovirą nufiltruoti, tirščius nusunkti. Nuovirą padalinkite į 2 lygias dalis. Pirmąją nuoviro porciją apie 300 ml. rekomenduojama išgerti per 3 kartus dienos bėgyje, sekančią dieną likusius 300 ml. Pasibaigus nuovirui, pasiruošti sekantį 600 ml. nuoviro kiekį. Taip gamintis ir gerti visas 30 dienų. Gydymosi kursas 1 mėn.

PASTABA. Patariama laikytis nuorodos be jokių racionalizacijų, kaip pavyzdžiui, pasidaryti nuoviro daugiau negu 2 dienoms.

Agurkų lapų užpilas skausmų pilvo apatinėje dalyje ir kraujavimo iš gimdos (endometriozė), hemorojaus gydymui

Nurinkus paskutinį agurkų derlių, prisiskinkite dar žalių agurkų lapų, juos nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir susidžiovinkite ir pasidėkite atsargai iki sekančio agurkų sezono.

Receptas:
1 valgomąjį šaukštą žaliavos užplikyti 3 valandoms termose su 200 ml. verdančio vandens, termosą apvyniokite rankšluosčiu. Nufiltruotą užpilą, padalinkite į 3 lygias dalis ir kiekvieną porciją patariama išgerti likus 30 minučių prieš valgant pusryčius, pietus ir vakarienę. Galite pasiruošti iš karto dvigubą užpilo kiekį ir gerti 2 dienas. Gydymosi kursas nuo 1 iki 3 mėnesių. 

Hemorojaus atveju, patariama gerti užpilą 3 kartus dienoje, 30 minučių prieš pradedant valgyti, po pusę stiklinės kiekvieną dieną.

Komentarai