GIMDOS KAKLELIO EROZIJA

Kalankės sultys
Sumaišyti kalankės sultis ir medų (3:1). Gerai prisotinti šiuo mišiniu tamponą ir rekomenduojama naudoti įdėjimams į makštį ryte ir nakčiai. Gydymo kursas 7 dienos. 


Bergenijos šaknis

Bergenija
Storalapės bergenijos šaknis duoda gerą efektą gimdos kaklelio erozijos gydymui. 
Receptas: 
6 valgomuosius šaukštus susmulkintos bergenijos šaknies užpilti 2 stiklinėmis verdančio vandens ir pavirinti ant silpnos ugnies iki tol, kol liks tik puse užpilto skysčio. Karštą nukošti. Rekomenduojama gerti po 20-30 lašų 3 kartus per dieną. Įpurškimams rekomenduojama ekstraktą atskiesti: 1 valgomasis šaukštas į 0,5 -1 litrą šaltoko virinto vandens. Procedūrą rekomenduojama atlikti kasdien 2-3 savaites. Šitoks įpurškimas padeda ir pienligės atveju. 


Medetkos 
Medetka
Rekomenduojama gimdos kaklelio erozijai gydyti medetkų tinktūra įpurškimams ir šaltalankio aliejus gydomiesiems tamponams. 
Medetkų tinktūra: 
20 g žiedų užpilti 50 laipsnių gera degtine, leisti prisitraukti tamsioje vėsioje vietoje 14 dienų pastoviai sujudinant. Nukošti. 
Įpurškimams naudoti 1 arbatinį šaukštelį tinktūros atskiesti 200 ml virinto vandens. 
Medetkas įpurškimams galima pasiruošti ir taip: 
2 arbatinius šaukštelius žiedų užpilti 400 ml verdančio vandens, leisti prisitraukti 1 valandą, nukošti. 
Įpurškimus patariama pradėti daryti po paskutinės mėnesinių dienos. 
Rekomenduojama įpurškimus daryti 21 dieną, darant pertraukas mėnesinių metu. Siūloma pravesti 2-3 gydymosi kursus, nors gimdos kaklelio erozija gali praeiti ir po pirmo gydymosi kurso. 

Gimdos kaklelio eroziją patariama gydyti ir medetkų aliejumi.
Receptas: 
20 g medetkų žiedų užpilti 200 ml geru aliejumi, leisti nusistovėti 10-12 dienų, nukošti. Rekomenduojama medetkų aliejų panaudoti gydomiesiems tamponams nakčiai. 

Liaudies medicina teigia, kad didesnis gydymo efektas būna - jeigu kartu su įpurškimais arba gydomaisiais tamponais naudosite ir medetkas gėrimui: 2 arbatiniai šaukšteliai medetkų žiedų užpilti 1 stikline verdančio vandens, leisti nusistovėti 15-20 min. Rekomenduojama gerti po 2 valgomuosius šaukštus 4 kartus per dieną. 

Šaltalankio aliejus 
Šaltalankio aliejų liaudies medicinos žinovai rekomenduoja gimdos kaklelio erozijai gydyti. Gydomuosius tamponus patariama įdėti į makštį nakčiai prieš miegą. Gydymosi kursas 12 dienų. Gydomąjį tamponą galima pasidaryti patiems: imamas platus bintas, atkerpama gabalas apie 20 cm. Į atkirpto binto centrą įdėti nedidelį rutuliuką vatos, užrišti mazgeliu. Taip paruoštą gydomąjį tamponą rekomenduojama gerai prisotinti šaltalankio aliejaus ir dėti į vidų. 
Liaudies medicina pataria pirma padaryti įpurškimus su paruoštomis medetkomis ir po kokių 2 valandų dėti gydomąjį tamponą. 

Propolis 
Liaudies medicinos žinovai rekomenduoja gimdos kaklelio eroziją gydyti ir propoliu. Jo galima įsigyti vaistinėje tepalo pavidalu. Galima pasidaryti ir namų sąlygomis.Receptas: 100 - 200 g sviesto + 10 g susmulkinto propolio. Indą dėti į verdančio vandens vonelę ir šildyti 15 minučių. Po to nukošti. 
Tamponui sunaudojama 1 arbatinis šaukštelis paruošto propolio tepalo. Dedama į makštį 2 valandom kiekvieną vakarą. Gydymo kursas rekomenduojamas 10-14 dienų. 
Galima naudoti ir propolio tinktūra, kuri parsiduoda vaistinėse.Gimdos kaklelio erozijai gydyti rekomenduojama 3 procentų propolio tinktūra, o vaistinėse paprastai parsiduoda 10 procentų propolio tinktūra.Todėl rekomenduojama ją praskiesti 3 kartus didesniu vandens kiekiu. Atskiestoje propolio tinktūroje sumirkomas tamponas ir į makštį dedamas nakčiai. 

Medus 
Medus - kaip teigia liaudies medicina geras gimdos kaklelio gydymo būdas yra su medumi. Medaus tamponus galima naudoti labai paprastai: į 3 sluoksnių bintą įvynioti 1 arbatinį šaukštelį medaus, pasidaryti tamponą ir dėti į makštį nakčiai. 
Ryte, išėmus tamponą, padaryti švirkštimus su medetkos užpilu. 
Rekomenduojama gydymą medumi pravesti kas antrą dieną, keičiant su šaltalankio aliejumi: viena naktis - su medumi, kita naktis - su šaltalankio aliejumi. 
Pagal liaudies mediciną galimas gimdos kaklelio gydymo ir toks metodas: vieną vakarą tamponas su medumi, kitą vakarą - tamponas su alijošiaus sultimis. 
Gydymosi kursas rekomenduojamas 20 dienų. 
Tačiau šis metodas netinka moterims alergiškoms medui. 
Liaudies medicina pataria gimdos kaklelio erozijai gydyti ir tokį metodą: sutarkuoti svogūno galvutę , sumaišyti sutarkuotą masę su 1 valgomuoju šaukštu medaus, pasidaryti tamponą ir gerai suvilgyti šiuo mišiniu. Dėti į makštį visai nakčiai. Procedūrą kartoti 7-10 dienų. 

Ugniažolės nuoviras 
Ugniažolės nuoviras įpurškimams: 1 valgomasis šaukštas ugniažolės žolės + 1 litras verdančio vandens. Leisti prisitraukti puse valandos, nukošti. Rekomenduojama procedūrų trukmė: įpurškimus daryti vakare prieš miegą pusantro mėnesio. 

Gimdos kaklelio erozijos gydymas vaistažolėmis 
Liaudies medicina rekomenduoja: medetką, jonažolę, šalaviją, ramunėlės, ąžuolo žievę, kraujažolę - naudojama įšvirkštimams. 
Receptas: 
2 valgomieji šaukštai vaistažolės + 500 ml verdančio vandens.Leisti prisitraukti 15 minučių, nukošti. 
Taip pat sakoma, kad gerai padeda dilgėlių sultys: tamponas suvilgytas dilgėlių sultyse įdedamas į makštį 5-10 minučių. 
Liaudies medicina teigia, kad gimdos kaklelio eroziją galima gydyti ir taip: patariama susukti keletą gysločio lapelių vamzdeliu, įsukti juos į bintą ir nakčiai įdėti į makštį. Rekomenduojama taip gydytis 1 mėnesį. 

Komentarai